Jegyzet

2021.07.04. 19:59

Belekóstoltunk

Fülöp Zoltán

Mindenek előtt szögezzük le: örülünk, hogy a mostani városvezetés nem törölte el a 2017 óta létező, s valójában azóta is töretlen népszerűségnek örvendő gourmet fesztivált, amely a Pécsi Szelet nevet kapta egykoron. A helyzet ugyanis az, hogy jelenleg ennél menőbb dolgot nem nagyon találunk a baranyai megyeszékhelyen. (Jó, a fényfesztivál is dobogós, de az aranyat mi a gasztrokalandoknak adjuk.)

Ennek oka egyszerű: nem elég, hogy egy jó alkalom arra, hogy árnyas fák menedékében belekóstolunk különféle finomságokba, a fesztivál arra is tökéletesen megfelel, hogy felhívja a figyelmet a helyi, de ugyanakkor talán nem annyira ismert éttermekre, kávézókra, cukrászdákra.

Merthogy vannak itt rejtett tartalékok, ne legyenek kétségeink. A probléma az, hogy a magyar ember már csak olyan, hogy nem feltétlenül szeret új dolgokat kipróbálni. Ha bevált egy kisvendéglő, ha megszerettük ott a marhapörköltet házi tarhonyával, akkor nem biztos, hogy elcsábulunk valami fine diningos furcsaságra. Holott az esélyt érdemes megadni mindenkinek – és ez a fesztivál pontosan ennek a lehetőségét adta. Nem kellett kiöltözni, nem kellett az étlapon sokáig kalandozni – rámozdultunk az egyszeri és egyszerű kínálatra, lepörgettük három falatból, aztán már mentünk is a következőhöz.

Ez a hétvége a miénk és az ízlelőbimbónké volt – és hétfőn, meglehet, jobb emberként ébredtünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!