A kis autórajongóknak óriási élményt jelenthet egy Ferrariba beülni

Mohay Réka

Bár a különböző gépkocsimárkák iránti affinitásom, valamint a témában való hétköznapi jártasságom köztudottan erősen a nullához közelít, azzal még jómagam is tisztában vagyok, hogy már a Ferrari szó is valami igen különlegeset jelent.

Többet képvisel ez a név, mint pusztán a gyors, négykerekű járműveket. Az erőteljes teljesítmény, ikonikus dizájn és versenyzési lelkesedés összefonódik a férfiasság és szenvedély szimbólumával. Egy Ferrari nem csupán egy autó, sokak számára egy álom, amely az ambíció és siker iránti vágyat fejezi ki, a teljesítmény és az elszántság jeleként. 

Pár évvel ezelőtt volt szerencsém ellátogatni a Milánó melletti Ferrari-múzeumba, ami még így laikusként is igazán érdekes volt, főleg, amikor egy autóverseny-szimulátorba ültették be a látogatókat, bemutatva, hogy milyen, amikor a széllel és esővel is dacolva indul útnak valaki a musztángként vágtató autón. A múzeumba sok család is ellátogatott, de a legfényesebb csillogást a férfiak szemébe rejtett a látvány, akik pár órára mintha újra gyerekek lettek volna, úgy követhették teremről teremre a bűvös járművek adta látványt. 

Egy gyermek számára, főleg egy autók iránt odaadó csemete számára pláne óriási élmény lehet, amikor egy Ferrari ülésein foglalhat helyet. Egy kis időre a gyermeki álmok és képzelet valósággá válhat, kis kezeikkel megtapasztalva az erőt és ambíciót, amit egy ilyen autó szimbolizál.