De legalább a prémiumot megkapja, és ez a lényeg

Bóka Máté Ciprián

Így utólag is érdemes kicsit elmélyedni abban, hogy mennyire is veszik komolyan a városi cégeknél és a baloldali önkormányzatnál a munkát. A nyáron igyekeztek nagyobb botrány nélkül letudni, hogy az egyik haver valamiért mégsem találta a választások előtt egy évvel túl kényelmesnek azt a vezérigazgatói széket a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. élén, amiért évekig tízmilliókat kapott a közös kasszából. 
Akkor a baloldali önkormányzat – amely amúgy nekiment magánembereknek, mert családtagjuk kritikát mondott róluk – „családi” okokra hivatkozva kérte a városlakók empá­tiáját Szabó esetében, aki ezzel családi okkal férfiasan aztán be is tudott takarózni. 


Helyére a cég gazdasági igazgatóját küldte Péterffy Attila pécsi polgármester. Mellékszál lenne, de mégis lényeges, hogy a hölgy valamiért több százezerrel kevesebb kap, mint elődje – s ennek kapcsán nemcsak a nemi diszkrimináció merült fel, hanem az is, hogy vajon az előző vezér a teljes fizetését ténylegesen hazavitte-e, vagy másnak is jutott abból? 
Mindenesetre az abszolút komolytalan hozzáállás, hogy a több milliárdos önkormányzati vagyon felett rendelkező cég élére úgy került a vezérigazgató, hogy inkább szülinapozott a szabadságán – ezt meg is engedték neki –, mintsem legalább jelenlétével megtisztelte volna a kinevezése miatt összehívott közgyűlést. De legalább a prémiumát megkapja majd, és ez a lényeg. Boldogat!