Első a biznisz: sorra buktak ki a machinációk, de az óriáskerék csak forog tovább

Bóka Máté Ciprián

A biznisz az biznisz, a mutyi az mutyi. A pécsi önkormányzatot az elszámoltatás címén másokat levadászó ügyvédhadseregestől, balos politikai koalícióstól elöntik a zűrös és zavaros ügyek. 

Az elmúlt hónapokban sorozatban buktak ki a machinációk: Péterffy Attila polgármester regnálása alatt vesztegetés elfogadása, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés, közfeladattal történő visszaélés bűntette gyanújával indítottak nyomozásokat az önkormányzat környezetében. És amennyire igyekeznek minden információt elzárni a külvilágtól, hogy a belterjes, rokoni, haveri körök minél nagyobb szelethez jussanak a városi kasszából, ezért nem kizárt, hogy csak a baloldal regnálása után derül fény további súlyos ügyekre. 
A város lakossága közben úszik a dugókban, az önkormányzat meg a 16 milliárdos adósságállományban, persze nyakló nélkül vették fel azokat. A „szakmai” városirányítóknak ugyanis az is sikerült, hogy lehívták ugyan a banktól a pénzt, de azt nem használták fel, így a pécsieknek gyakorlatilag úgy ketyegnek a hitelkamatok, hogy annak a gyakorlatban semmi értelme. 
A választóknak viszont újra foroghat az óriáskerék a város laposabb részén, mert nagyjából ezt az „ajándékot” tudták szolgáltatni számukra azért, hogy a magasból ne lássák, miként öntötte az elmúlt négy év alatt káosszal, zavaros bizniszekkel Pécs utcáit Péterffy „polgármester” és haszonélvezői köre.