Cincognak az egerek

Bóka Máté Ciprián

Cincognak az egerek, már több mint négy éve nincs otthon macska, a város baloldali első embere távol van, mert ő inkább facebookos politizálásban, a propagandaosztály megnyilvánulásaiban jeleskedik, nem pedig a gyakorlati életben. Persze volt olyan idő, amikor még maguk is beismerték, hogy tulajdonképpen nem haladnak úgy a dolgok, ahogy megígérték. De ahogy közeledtek a választások, ahogy égett rájuk a ház, rájöttek, hogy mindent egy lapra kell feltenni, ezért a korábbi minimális önkritika is elillant, ami talán még megvolt 2019 legvégén. Bár tudjuk, hogy akkor is inkább a handabandázás, a nagyotmondás volt az elsődleges.

 A pécsiek emlékezhetnek például arra, ahogy beígérték, hogy majd ők megtiltják Pécsen a túlmunkatörvény alkalmazását, majd pedig pár hónap múlva Péterffy Attila polgármester egy saláta-előterjesztésbe elrejtve fű alatt engedélyezte. Aztán a másik nagyon nagy bejelentése az volt a sok közül, amikor négy éve azt is bemondta, rendet fog teremteni az infrastrukturális felújítások, a közlekedési felújítások terén, merthogy a baloldal erre is képes. 
Az elmúlt évek tapasztalatait látva, és leginkább a közelmúlt eseményeit tekintve viszont beigazolódott, hogy ez sem sikerült, ahogy a kátyúmentes Pécsről is csak álmodni mernek a pécsiek. És a 100 milliárdos akvapark is micsoda ígéret volt... Szóval, évek óta cincoghatnak az egerek, a főnök már rég távol van.