Durva, személyeskedéstől nem mentes írásoktól sem riadnak vissza

Bóka Máté Ciprián

Bátor Sir Robin históriája arról szól a Monty Python klasszikus vígjátékában, a Gyalog Galoppban, hogy a lovag amint bajt szimatol, gyorsan fű alatt eliszkol. Így a krónikása ezt a „bátor” eliramodást rögzíti az utókornak.

A történet akár pécsi is lehetne, hiszen nagyjából ugyanez a magatartásmód jellemzi azt az illetőt, aki miközben fölveszi a fizetését – amit jobboldaliak, baloldaliak, középen állók vagy éppen világnézet nélküliek pumpálnak össze neki –, addig durva személyeskedő és lejárató kampányt folytat. Persze arctalanul, elbújva egy helyi baloldali lap mögé, mint tulajdonos. Olyanok ellen, akik a véleményüket vállalták, nevükkel, arcukkal, szívükkel.

Persze nem véletlenül teszi ezt, hiszen ez az egyébként tényeken – büntetőügyeken – alapuló vélemény nem egyezik az őt komoly fizetéshez juttatók véleményével.

Az eredeti Sir Robin története kabaré, egy vicc, a pécsi, mai sztori viszont nagyon is a megfélemlítésről, az elhallgattatásról, mások megalázásáról szól.
A lap mögött a Pécsi Sport NZrt. vezérigazgatója, Máté János áll, aki úgy különben azt a városi céget vezeti, amely több ezer gyereknek nemcsak sportolási lehetőséget ad, hanem neveli is őket a sporton keresztül.

A történtek után a szülők elgondolkodhatnak azon, hogy milyen utasításokat adhat a beosztottjainak ez a pécsi Sir Robin, és pontosan mire, és hogyan nevelhetik a gyerekeket a PSN-nél?