bíróság előtt

2017.07.07. 13:51

Vádat emeltek egy prostituáltakat futtató családi bűnszervezet ügyében

Pénzmosást és üzletszerű emberkereskedelmet folytatott egy szegedi család. A prostituáltakat külföldre juttatták, majd a hasznot Magyarországra küldték. Összesen harminc ember ellen emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség – közölte a vádhatóság szóvivője pénteken.

Egy szegedi család feje 2011-től 2016 márciusáig előbb Ausztriában, később Franciaországban, Strasbourgban bűnszervezetet épített ki és irányított prostituáltak kizsákmányolására – mondta Szanka Ferenc. A lányokat futtató család bűnei között nagy értékű pénzmosás, üzletszerűen, erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem szerepel. A bűnszervezet tagjai között volt, aki a lányok beszervezésében, irányításában és felügyeletében játszott szerepet, és részt vett a prostituáltak bevételeinek ellenőrzésében, összegyűjtésében, sőt a szállításában és a bevételek Magyarországra juttatásában is.

Szanka Ferenc elmondta még: az ügyben az Eurojust koordinálásával a francia és magyar bűnügyi hatóságok közös nyomozócsoportot hoztak létre. A bűnszervezetet vezetőivel szemben Franciaországban folyt eljárás, a hozzájuk kapcsolódó és a bűnszervezet tevékenységéből származó hasznot Magyarországon elköltőkkel szemben a magyar hatóságok jártak el.

Címkék#vádemelés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!