Kék hírek, bulvár

2008.06.12. 11:12

Pisztolyt tartott a házában egy 83 éves néni

Leégett egy 83 éves néni kisháza a gadányi kiskertben, a rendőrök a kiégett házban egy szatyor lőszert és egy pisztolyt is találtak.

K. E. I. (DN)

Kiengedték a kórházból azt az idős asszonyt, akinek a múlt héten égett le a háza a gadányi kiskerteknél. A tűzoltókat a szomszédok riasztották, amikor a házból füstöt láttak kiszivárogni. A kiérkező egység tagjai csak az ablakon keresztül jutottak be az épületbe, mivel az ajtókat belülről eltorlaszolták. A hölgyet, aki még a házban tartózkodott, sikerült kimenteni, könnyebb sérüléseit a kiérkező mentők ellátták, majd kórházba szállították. A lángokat azonban csak később, nagy nehézségek árán sikerült megfékezni. Kiderült ugyanis, hogy a házban rengeteg ruha, papír, limlom volt felhalmozva, amelyek vélhetően egy gyertyától kaptak lángra, s így borították tűzbe az egész épületet.

Bár komolyabb sérülés ezúttal nem történt, a tűzoltók szerint ideje lenne tenni valamit a hasonló gyűjtögetők ellen, akik mindenféle tűzveszélyes anyag felhalmozásával mások életét is kockára teszik. A városban ugyanis nem ez az első eset, hogy valaki a lakásában hasznavehetetlen kacatokat halmoz fel, veszélyhelyzetet teremtve. Legutóbb egy Anna-aknai bérlakásból szállítottak el két teherautónyi szemetet, miután a társasház lakói elviselhetetlen bűzre és az elszaporodó patkányokra panaszkodtak. Akkor a városgondnokság sietett a szomszédok segítségére, hiszen a lakás az önkormányzaté volt, a saját tulajdonú ingatlanok esetén viszont ez a lehetőség nem áll fenn, s így a hatóságok is tehetetlenek.

A pórul járt asszony ugyan nem szenvedett maradandó sérülést, azonban a ház nem volt biztosítva, így egyelőre nem tudni, mi lesz az idős nő sorsa. Annyi viszont már biztos, hogy a rendőrség eljárást indít ellene, miután a ruhák között egy szatyor lőszert és egy pisztolyt is találtak, fegyvertartási engedélyt viszont nem. A nyolcvanhárom éves néni állítása szerint önvédelmi céllal tartotta a fegyvert.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!