Digitália

2023.12.27. 06:00

Bővül a Meta-verzum: elindult Európában a Threads közösségi oldal

Az Európai Gazdasági Térség országaiban is elérhetővé vált a Meta legújabb közösségi oldala, a Threads, amely bevallottan az X (Twitter) klónja próbál lenni, azonban a. Facebook helyett az Instagram adta a kódbázisának az alapját.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: GaudiLab

A világ legtöbb részén már a nyáron elérhetővé vált a Threads, azonban az EU digitális piacokról szóló jogszabályának való megfelelőség kialakítása miatt mostanáig kellett várni arra, hogy Európában is elérhetővé tegye a Meta. Ebben a lépésben annyi pozitívum mindenképp van, hogy közel fél éve elképesztően fapados formában indította el Zuckerberg cége az új közösségi oldalt, az időközben eltelt időben sok fejlesztést kapott a Threads. További európai érdekesség, hogy az említett jogszabálynak való megfelelőség jegyében regisztráció nélkül is használható az oldal, azonban ilyenkor csak a böngészésére van lehetőség, bejegyzést vagy kommentet írni, követni, kedvelni nem tudnak a felhasználók.

Az új közösségi felület a mobilappok mellett a böngészőből is használható a threads.net címen – írja az Origo.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!