Méret a lényeg?

2021.06.25. 18:08

Már nem gyártják tovább az iPhone 12 Mini-t

Pedig sokan örültek, hogy nem lesz szükség évente egyre nagyobb nadrágzsebekre, hogy magunkkal vihessük a mobilt.

In this photo released by Apple, Apple CEO Tim Cook holds up the all-new iPhone 12 Pro during an Apple event at Apple Park in Cupertino, California on October 13, 2020. (Photo by Brooks KRAFT / Apple Inc. / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/ Apple Inc./ Brooks Kraft" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Kár, hogy a mobilpiac újraélesztése nem sikerült az iPhone 12 Mini-vel. Az Apple megpróbálta, de a kis méretű – és legalábbis a többihez mérten – barátságosabb árú mobil nem nyerte meg eléggé a felhasználókat.

Fotó: Apple

Bár az Apple nem oszt meg túl sok részletet az eladási adatairól, azt már érzékelni lehetett, hogy

a kicsi 12-es csekély népszerűségre tett szert.

A Trendforce tajvani kutatócég mostani jelentéséből már egyenesen az derül ki, hogy a Mini már nincs is termelésben.

Ha ez igaz, az Apple nyilván inkább a három másik modell, az iPhone 12, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro max értékesítésére fog koncentrálni. Az ok bizonyára a Mini kiábrándítóan gyenge értékesítési teljesítménye lehet.

Nem ez a gyártó első próbálkozása, hogy olcsóbb iPhone-t vezessen be a piacra. Úgy tűnik, a vevőik inkább a prémium minőséget – és méretet – díjazzák.

Borítóképünkön Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója az iPhone 12 bemutatóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!