hívogató portálok

2019.07.06. 14:55

Újra kirakatversenyt hoz a Design Pécs

A Design Pécs Hét programsorozata idén a kiállítások, konferenciák, workshopok és divatbemutatók színes programjai mellett a „Helyi termék–helyi érték a turizmusban”, valamint „Formatervezés és ipar, baranyai dizájnerek a nagyvilágban” témákban írt ki felhívást.

Wald Kata

A verseny részeként készülő dekoratív kirakatok és kirakati installációk megtestesítik a Design Pécs céljait, Pécset és a régióban tevékenykedő kreatív ipari szereplőket bemutatva.

A kirakatverseny fő célja, hogy az idei Design Pécs programsorozat rendezvényeihez, kiállításaihoz kapcsolódó dekoratív kirakatok és kirakati installációk készüljenek, amelyek a versenytémáknak megfelelő látvánnyal megragadó díszletként emelik az esemény fényét. Nevezni manuális vagy géppel készített kirakattervvel lehet. A tervet jpg vagy pdf formátumban a [email protected] e-mail-címre lehet elküldeni. A nevezésnek tartalmaznia kell a kirakat méretét. A kirakatok kiosztása az előzsűrizés után történik.

A versenyre kirakatrendezők, dekoratőrök, dekoratőrtanulók, valamint a Király utcán üzlettel és kirakattal rendelkező vállalkozások jelentkezhetnek – egy pályázó több művel is nevezhet.

A nevezési határidő szeptember 10., az előzsűrizés szeptember 15 -én lesz. A kirakatok megrendezésének határideje szeptember 30. – október 2., a zsűrizést október 2-án 10 órától tartják.

Az értékelés során elsődleges szempont a témák megjelenítése a kirakatokban, a versenykirakatok megrendezésének szak­szerűsége, kivitelezése és ötletessége. A díjátadót október 3-án, a DesignPécs Hét megnyitó fogadásán rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!