Kosárlabda

2020.12.01. 21:16

Simának indult, végül meg kellett küzdeni a sikerért

Megszerezte második győzelmét a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. hatodik fordulójából pótolt mérkőzésen.

Kvanduk Bence

A PVSK-Veolia bajnoki bronzéremmel ünnepelte a klub 100. születésnapját, óriási volt az öröm a Lauberben

Nem a levegőbe beszélt Demeter Attila, amikor hétfőn azt mondta, nagyon ki van éhezve a PVSK gárdája arra, hogy játszhasson. Ez a Sopron ellen az első perctől érezhető volt, s szinte elsöprő erőt kölcsönzött a csapatnak. Így a mérkőzést online követő nézők olyan jeleneteket láthattak, mint amikor Ruják blokkolta Widemant 7-2-es állásnál, vagy éppen azt, ahogyan Brkics és Funderburk simán tör át a vendégek védelmén.

Az első tíz perc végére a Sopron trénere, Konstantinos Flevarakis már olyan dühös volt csapatára, hogy a sportcsarnokot betöltő zenét és túlüvöltve igazította el csapatát. Ez, illetve a Pécs második negyedben mutatott elsietett támadásai valamelyest vissza is hozta a meccs­be a kékeket. A nagyszünetre viszont így is hatpontos előnnyel mehetett a Panthers.

A fordulást követően visszatért a korábban látott kreativitás a PVSK játékába, aminek alapjait Lewis és Budimir gyorsan beszórt triplái teremtettek meg. Az így széthúzott soproni védők között Funderburk ismét megtalálta a helyet, s így jöhettek az olyan látványos megoldások, mint a váll fölött hátrafelé adott assziszt Brkicsnek.

A záró negyedben inkább a küzdelem dominált, abban pedig jobb volt a Sopron. Az utolsó három percre szinte ledolgozták hátrányukat Jacksonék, de a dudaszóig nem tudtak három pontnál közelebb férkőzni.

PVSK-Veolia–Sopron 83-77 (28-16, 18-21, 25-25, 12-15)

Férfi kosárlabda NB I., 6. forduló. Pécs, zárt kapuk mögött. Vezette: Földházi, Tőzsér, Kovács N. PVSK: RUJÁK 7/3, Lewis II. 16/9, FUNDERBURK 19/3, BUDIMIR 20/18, Meleg G. 2. Csere: BRKICS 15, Bíró L. 4, Demeter, Dragasevics. Vezetőedző: Dragan Alekszics. Sopron: Jackson 9, THOMPSON 21/6, Fazekas 5/3, BORISZOV 17/9, WIDEMAN 9. Csere: Popadics, JOGELA 16/3, Sitku, Takács N., Werner. Vezetőedző: Konstantinos Flevarakis.

Alekszics: sok energiát tettünk bele

Dragan Alekszics elégedetten értékelt, de a vendégek mestere is látott pozitívumokat.

Dragan Alekszics: – Gratulálok a játékosaimnak. Az első negyedbe nagyon sok energiát tettünk a mérkőzésbe. Sokkal jobban védekeztünk, mint az előző meccseinken. Erre tudtunk építeni, ezt gyakoroltuk az elmúlt hetekben, mind a csapat, mind az egy-egy elleni védekezést. Az első negyedet követően valamelyest romlott a védekezésünk, de a legfontosabb a győzelem, és hogy ezt a fajta energiát tovább vigyük a következő meccseinkre.

Konstantinos Flevarakis: – Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez! Nagyon rossz volt az első negyedünk védekezésben és támadásban is, ziccereket, könnyű dobásokat hagytunk ki, ami az egész meccsre kihatott. Utána végig férfiasan küzdöttünk, hogy vissza jöjjünk a mérkőzésbe. Az pozitívum egy ilyen rossz napon, hogy a végén volt esélyünk a győzelemre.

Címkék#Pink

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!