Bővítés

2020.02.24. 15:45

Több gyerek járhat már a felújított bölcsődébe

Bővült a bölcsődei férőhelyek száma a Pécsváradi Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsődében, így az intézmény most már 26 kisgyermeket tud fogadni.

M. R.

Kaposváron nem kell többet fizetniük márciustól sem a családoknak bölcsõdébe járó gyermekeik után. Ugyan az önkormányzat élt a lehetõséggel, s az étkezési térítési díjon felül gondozási díj fizetését is elõírta a szülõknek, ám mivel a jogszabályi változások miatt a bölcsõde már rezsiköltség nélkül számolja a térítési díjakat, így a száz forint gondozási díj plusz terhet nem ró a szülõkre.

Fotó: Lang Róbert

Az átalakításon kívül a beruházás során akadálymentesítették az épületet, valamint beszereztek új eszközöket, amelyek szükségesek a bölcsődei neveléshez.

Egy másik nagy projekt is befejeződött a közelmúltban, a Gondozási Központ nappali szociális ellátása bővült új épülettel egy 79 millió forintos pályázatnak köszönhetően. A fejlesztésre azért volt szükség, mert korábban az idősek bentlakásos és nappali ellátása fizikailag nem különült el, ugyanabban a társalgóban, pihenőszobában töltötték idejüket a gondozottak, így ezek a helyiségek zsúfoltak voltak. A házi segítségnyújtók pedig kénytelenek voltak egy másik épületben, kis alapterületű irodákban dolgozni.

A bővítéssel azonban a problémák megszűntek, hiszen az új épületrészben kapott helyet az Idősek Klubja, és itt már megfelelő körülmények között végezhetik munkájukat a gondozók is.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!