Perseidák

2021.08.12. 14:13

Csillaghullós piknikre hív a szentlőrinci múzeum

A város névadó védőszentjének ünnepnapja augusztus 10-én volt. Az ezt követő napok hozzák a legintenzívebb csillaghullást, emiatt a köznyelv évszázadok óta Szent Lőrinc könnyeinek nevezi a Perseidák csillagképből érkező meteoritjelenséget.

T. V.

A hullócsillagok megfigyelése különleges élmény, amit a Szentlőrinci Brantner-Koncz Múzeum programja még gazdagabbá, színesebbé tesz. Az augusztus 14-én tartandó piknikjellegű találkozó lehetőséget ad baráti társaságoknak, családoknak egy nyáresti együttlétre és új információk szerzésére.

Mint azt a múzeumtól megtudtuk, a program helyszíne a Szentlőrinci Rendezvénycentrum (volt vásártér). Itt 19 órától várják az érdeklődőket, majd 20 órától Gyenizse Péter egyetemi docens tart előadást csillagokról, csillagképekről, bolygókról és helyünkről az univerzumban. Ezután, 21 órától lehetőség lesz a Hold, Szaturnusz stb. megfigyelésére csillagászati távcső segítségével, 22 órától lámpaoltás lesz, hogy a csillaghullás látványa még teljesebb legyen. A jobb megfigyelés és kényelmük érdekében kérik, hogy az érdeklődők vigyenek magukkal kempingszéket, plédet vagy egyéb ülő- és fekvőalkalmatosságot. A helyszínen vizesblokk és büfé is rendelkezésre áll majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!