Oltanak

2022.01.27. 19:32

Nagy a forgalom a bicsérdi háziorvosnál

Számos feladatot látnak el a közelmúltban felújított és kibővített bicsérdi orvosi rendelőben az elmúlt időszakban is.

M. R.

– A havi egy oltási hétvégén kívül Bicsérden minden héten folyamatosan oltjuk a koronavírus elleni vakcinát kérőket – számolt be dr. Szabados Ibolya háziorvos, aki Boda, Aranyosgadány és Zók egészségügyi alapellátásáért is felel. 

 

 

A rendelőben júliusra fejeződtek be a felújítási munkálatok, mely a Magyar Falu Program keretén belül valósulhatott meg, s a helyiek tapasztalata alapján a beruházás nagy segítséget jelentett a település számára. 

 

 

– Sokat köszönhetünk a programnak, mely hiánypótló támogatást jelent a kistelepülések számára – mondta Vér József polgármester. 

 

 

A fejlesztések többek között azt is megoldották, hogy külön váróban, elkülönítve kezelhető a gyermek- és felnőttrendelés. Számos orvosi eszközt is kapott a rendelő. Dr. Szabados Ibolya elmondta, új számítógépeket is beüzemelhettek, ezzel könnyítve a tetemes adminisztrációt. 

A térségből sokan jelentkeztek a vakcina felvételére. 

 

– Most péntekre 24 főt várunk, eddig több mint 1800 oltást adtunk be. Mind a négy település önkormányzata kiemelten segíti a munkánkat, falubuszokkal hozzák a jelentkezőket a rendelőbe. Szociális munkások is bekapcsolódnak a feladatokba. Külön öröm, hogy az idős lakosoknak házhoz szállítják a gyógyszereket, így nem kell buszra szállniuk és nagyobb tömegben megfordulniuk – magyarázta a háziorvos. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!