Semmi sem szent

2020.03.22. 21:42

Köveket akartak lopni a felújítás alatt álló Notre-Dame katedrálisból

Tolvajokat fogtak a felújítás alatt álló párizsi Notre-Dame székesegyházban. A két férfi, akiket a rendőrök letartóztattak, köveket akartak lopni.

A takarítási munkálatok során összegyűjtött, elüszkösödött tárgyak egyikét tisztítja egy munkás a tűzvész sújtotta párizsi Notre-Dame-székesegyház előtt 2019. július 24-én.

Forrás: MTI/EPA/Pool

Fotós: Rafael Yaghobzadeh

A The Parisien című napilap vasárnap jelentette, hogy

a biztonsági őrök két ittas férfit találtak a napokban a katedrálisban, amely tavaly áprilisban rongálódott meg súlyosan a tetőszerkezetében kiütött tűz miatt.

A lap szerint az építési területre behatoló férfiakat kedden egy vitorlavászon alatt találták meg az őrök. A tolvajok köveket akartak lopni a templomból, hogy eladják azokat.

Andre Finot, a katedrális szóvivője elmondta, hogy

már a feketepiacon árulják a több mint 800 éves gótikus székesegyház köveit.

Az interneten pedig sok hamisítvány is feltűnt.

A pusztító tűzvész utáni helyreállítási munkálatokat hétfőn állították le a Notre-Dame székesegyházban a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Ezt megelőzően naponta mintegy száz munkás dolgozott a templomban.

A munkával azért álltak le, mert a meglévő fertőtlenítési lehetőségek nem garantálták az építkezésen dolgozók biztonságát.

A megerősítési munkákat az eredeti tervek szerint az első félév végén fejezték volna be.

Rövidesen kezdődött volna a munkák legkényesebb szakasza, a tűzvész előtt a székesegyház köré emelt állványzat lebontása.

Borítókép: a takarítási munkálatok során összegyűjtött, elüszkösödött tárgyak egyikét tisztítja egy munkás a tűzvész sújtotta párizsi Notre-Dame-székesegyház előtt 2019. július 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!