Vb 2022

2022.11.26. 13:55

Az auszik Tunézia ellen egy fejessel szépítettek

Ausztrália javított a franciák elleni súlyos vereség után, és a katari világbajnokság második fordulójában Mitchell Duke szép fejesével legyűrte Tunéziát, amely két mérkőzés után továbbra is gól nélkül tanyázik a D-csoprot tabelláján.

Sz. Zs.

Fotó: AFP

Miközben a lelátón hatalmas fölényben szurkoltak a tunéziai drukkerek, a meccset az ausztrálok kezdték jobban, de hiába a sok beadás, a félidő közepéig állta a sarat az ellenfél. Aztán Goodwin beívelése úgy pattant meg egy védőn, hogy pont jól érkezett a japán „NB II.-es” Duke-nak, aki látványos fejest bólintott a bal sarokba.

Tunézia a gól után kapott észbe, hogy itt akár veszíthet is, volt is a félidő végén két nagy helyzete, az elsőnél Souttar blokkolt óriásit, és ezzel megmentette a csapatát, a másiknál Mszakni tüzelt a bal kapufa mellé.

Az ausztrálok a 18. vb-meccsükön először kezdhették előnyből a második félidőt, amely szinte végig úgy nézett ki, hogy Tunézia felsorakozott a 16-os környékén, az auszik pedig masszívan bekkeltek. Tunézia a 72. percben találta el először a kaput, Mszakni lövésénél bravúrt kellett bemutatnia Ryannek.
A végén már volt olyan, hogy kilenc ausztrál mezőnyjátékos sűrűsödött össze a 16-oson belül, Tunézia pedig a kreativitás legcsekélyebb jele nélkül támadott, így maradt az 1–0-ás ausztrál siker.

A hárompontos ausztrálok Dániával, az egypontos Tunézia Franciaországgal találkozik az utolsó körben.

Tunézia–Ausztrália 0–1 (0–1)
Labdarúgó világbajnokság, D-csoport, 2. forduló. al Vakra.    
Tunézia: Dahmen – Bronn (Kesrida, 73.), Meriah, Talbi – Dräger (Szasszi, a szünetben), Szkiri, Laidouni (Kazri, 67.), Abdi – Szliti, Dzsebali (Kenisszi, 74.), Mszakni. Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri.
Ausztrália: Ryan – Karacic (Degenek, 75.), Souttar, Rowles, Behich – Mooy – Irvine, McGree (Hrustic, 64.) – Leckie (Baccus, 85.), Duke (Maclaren, 64.), Goodwin (Mabil, 85.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.
G.: Duke (23.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!