Vb 2022

2022.11.21. 22:01

Bale-ék kiénekeltek egy darab sajtot az USA szájából

Két ellentétes félidőt követően 1–1-es döntetlent játszott egymással az Amerikai Egyesült Államos és Wales a labdarúgó világbajnokság 1. fordulójában.

K. B.

Fotó: NurPhoto via AFP

Rácáfolt az Egyesült Államok válogatottja mindenkire, aki nem hitt abban, hogy egy ilyen fiatal csapat komoly eredményeket érhet el a labdarúgó világbajnokságon, hiszen a jóval tapasztaltabb Wales ellen is fölényben tudott játszani. A 36. percben pedig jött is a gól, Pulisic kiugratását követően Weah nagyon elegánsan, jobb külsővel bökte el a kifutó Hennessy felett a labdát a kapu közepébe.

A fordulás után váltott Wales, és többször is veszélyeztetni tudott. Egy szabadrúgást követő kavarodásban pedig Davies csukafejesét kellett bravúrral védenie Turnernek. A 80. percben pedig Bale-nek köszönhetően óriási eséllyé is érett az energia befektetés, hiszen kiharcolt Zimermannal szemben egy büntetőt. A sértett pedig nagyon magabiztosan értékesítette is a tizenegyest, a kapu jobb oldalába vágta a labdát. 

Egyesült Államok–Wales 1–1 (1–0)
Labdarúgó világbajnokság, B-csoport, 1. forduló. Al Rayyan.
USA: Turner – Dest (Yedlin, 74.), Zimmerman, Ream, Robinson – McKennie (Aaronson, 66.), Adams, Musah (Acosta, 74.) – Weah (J. Morris, 88.), Sargent (Wright, 74.), Pulisic. Szövetségi kapitány: Gregg Berhalter.
Wales: Hennessy – Mepham, Rodon, Davies – Roberts, Ampadu (Morrell, 90+5.), Ramsey, N. Williams (Johnson, 79.) – Wilson (S. Thomas, 90+3.), Bale, D. James (Moore, a szünetben). Szövetségi kapitány: Robert Page.
Gólszerző: Weah (36.), ill. Bale (82. – büntetőből).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!