Vb 2022

2022.11.23. 18:59

Parádés rajt: a spanyolok befűzték az oktató filmet

Elképesztően simán nyerte Spanyolország az első meccsét a 2022-es világbajnokságon. Costa Rica szinte tíz percenként kapott egy gólt a nagyszerűen játszó Gaviéktól.

K. B.

Nagyszerűen kezdett Spanyolország a világbajnokságon, s szokásához híven látványos, pörgős, sokpasszos játékkal bontotta meg Costa Ricát. Az elképesztő mezőnyfölény sem volt meddő, hiszen már a 11. percben ott pihent a közép-amerikai csapat hálójában. Gavi pöckölt ekkor pimaszul a védők mögé, s ugyan Calvo bele tudott nyúlni a labdába, Olmo egy parádés labdaátvétel után már csak Navasszal volt szemben, a spanyol támadó eztán szépen átpörgette a kirontó kapust.

A vezetés tudatában sem lassított a Furia Roja, tovább ostromolt, s egy hosszúra nyúló akció végén a tizenhatos vonaláról Asensio is mesterien lehelyezte a labdát a bal alsóba Alba lapos centerezését követően.

Fortuna láthatóan ezután sem állt Costa Rica mellé, hiszen egy szerencsétlen mozdulattal Jordi Albát buktatta Duarte a tizenhatoson belül, Ferran Torres pedig magabiztosan értékesítette is a büntetőt, így már mindhárom spanyol támadó betalált.

A fordulás után sem változott a forgatókönyv. Egy jobb oldalról érkező lapos passz után úgy tűnt, Ferran Torrest elválasztják a labdától, de a támadó az ötös vonalán visszaszerezte azt, s fordulásból újból a kapuba lőtt. Ez után le is cserélte őt Luis Enrique, hogy a következő meccsen is hasonló energiával játszhasson.

A sort Gavi folytatta, aki elé Morat ívelt jobbról, a 18 éves üstökös pedig kapásból, tizenhatmétterről jobb külsővel gyönyrűen lőtt a bal alsóba.

A hatodikat Soler lőtte, aki elé Navas ütötte Williams centerezését, így a fekvő kapus felett csak el kellett lőnie. Végül Morata is betalált, elé Olmo tálalt remekül. Costa Ricának kapura lövése sem volt.

Spanyolország–Costa Rica 7–0 (3–0)
Labdarúgó világbajnokság, E-csoport, 1. forduló. Doha. 
Spanyolország: Unai Simon – Azpilicueta, Rodri, Laporte, Alba (Balde, 64.) – Gavi (Soler, 57.), Busquets (Koke, 64.), Pedri – F. Torres (Morata, 57.), Asensio (Williams, 69.), Olmo. Szövetségi kapitány: Luis Enrique. 
Costa Rica: Navas – Martinez (Waston, a szünetben), Duarte, Calvo, Oviedo (Matarrita, 82.) – Fuller Spence, Borges (Aguilera, 72.), Tejeda, Bennette (Ruiz, 61.) – Campbell, Contreras (Zamora, 61.). Szövetségi kapitány: Luis Suarez.
Gólszerzők: Olmo (11.), Asensio (21.), F. Torres (31., 53. – az elsőt büntetőből), Gavi (75.), Soler (90.), Morata (90+2.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!