Vb 2022

2022.11.28. 19:04

Svájc sem volt gond: Brazília ismét három ponttal gazdagodott

A második meccsét is megnyerte a brazil válogatott a 2022-es labdarúgó világbajnokságon. Svájc nem is okozott nagyobb problémát Thiago Silváéknak, azonban Richarlisonéknak meggyűlt a baja a gólszerzéssel.

K. B.

Fotó: Anadolu Agency via AFP

Talán még a legvérmesebb brazil szurkolók sem rágták tövig a körmüket válogatottjuk és Svájc összecsapásának első félidejében. Gyakorlatilag az európai csapat nem is veszélyeztetett. Teljes mértékben kontrolálták a dél-amerikai sztárok a találkozó alakulását, egyedül a gólszerzés nem ment. A 27. percben Vinicius Junior járt közel a gólszerzéshez, de közeli kapáslövését Sommer védte. Ezt leszámítva a svájciak hálóőrének nem igazán kellett megerőltetnie magát.

A folytatásban azért már eljutott a svájciak is a brazil tizenhatosig, sőt, volt, hogy az ötösről kellett felszabadítaniuk a brazil védőknek, illetve Edimilson Fernandes tizenhat méterről eleresztett lövését kellett Thiago Silvának önfeláldozó módon blokkolnia.

A 63. percben aztán ismét Vinicius kapot remek labdát, szinte senki nem volt a közelében, így nyugodtan rohanhatott az ötösig, ahonnan jobbal Sommer mellett a kapuba gurított. A találatot viszont les miatt érvénytelenítette a játékvezető a videobíró segítségével, mivel a rossz átadást visszaszerző Richarlison lesről érkezett, és piszkálta tovább a labdát.

Végül csak megjött, amire a brazilok annyira vártak. Egy szép akció végén Casemiro találta magát a tizenhatoson belül, Rodrygo elé is sarkalta a labdát, ő pedig dropból, kissé balról jobbal a kapu baloldalába vágta azt.

Majdnem jött aztán a második is, azonban Rodrygo balról a rövid oldal felé tartó labdáját Sommer fölé tudta ütni.

Brazília–Svájc 1–0 (0–0)
Labdarúgó világbajnokság, G-csoport, 2. forduló. Doha. 
Brazília: Alisson – E. Militao, Marquinhos, T. Silva, Alex Sandro (Telles, 86.) – Fred (Bruno Guimaraes, 58.), Casemiro, Paqueta (Rodrygo, a szünetben) – Raphinha (Antony, 73.), Richarlison (Gabriel Jesus, 73.), Vinicius Jr. Szövetségi kapitány: Tite. 
Svájc: Sommer – Widmer (Frei, 86.), Akanji, Elvedi, Rodriguez – Freuler, Xhaka – Rieder (Steffen, 58.), Sow (Aebischer, 75.), Vargas (E. Fernandes, 58.) – Embolo (Seferovic, 75.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.
Gólszerző: Casemiro (83.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!