Vb 2022

2022.12.05. 21:56

Fél óra alatt leiskolázta Brazília Dél-Koreát

Nem sokáig volt a továbbjutás kérdés Brazília és Dél-Korea között a labdarúgó-világbajnokágon, hiszen a dél-amerikaiak kevesebb mint negyed óra alatt már kettővel mentek.

K. B.

Fotó: AGIF via AFP

Gyorsan döntésre vitte a Dél-Korea elleni meccsét a brazil válogatott. A hetedik percben Raphinha tartott meg a jobb oldalon harciasan egy labdát, majd a hosszún érkező Vinicius elé tálalt, aki átvehette a játékszert, megnézhette, hova lője, majd a bal felsőbe emelt lágyan.

Nem sokkal később Dzsung veszélyes játéka miatt ítélt büntetőt a játékvezető minden segítség nélkül, s miután a nézők Neymart követelték a labda mögé, a brazilok sztárja higgadtan a bal alsóba gurított.

Már ekkor is látszott, mekkora valójában játék erőben a különbség a két gárda között, de a brazilok rá tudtak tenni még egy lapáttal. A 29. percben Richarlison fejelgetve tartott meg egy labdát, majd Raphinhához passzolt. A társ Silvához adta tovább miközben a beinduló Richarlison átlépte a labdát, de egy pillanattal később jött is vissza hozzá a passz, ő pedig a jobb alsóba lőtt.

A 36. percben végleg lezárták a dél-amerikaiak a meccset. Egy balról lágyan középre emelt labdát lőtt a jobb alsóba Paqueta egy látványos támadás végén.

Az ázsiai csapat nem adta fel a mérkőzést, sőt, Alissonnak háromszor is bravúrral kellett hárítania, már az előtt is, hogy szépíteni tudott volna. Egy szabadrúgást követően a brazilok röviden szabadítottak fel, s Paik 20 méterről gyönyörűen bombázott a kapu bal oldalába a 76. percben. Hozzá kell tenni, hogy a második játékrészben már nem erőltették túlzottan a játékot Neymarék.

Brazília–Dél-Korea 4–1 (4–0)
Labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő. Doha.
Brazília: Alisson (Weverton, 81.) – Militao (Alves, 63.), Marquinhos, Silva, Danilo (Bremer, 72.) – Paqueta, Casemiro, Neymar (Rodrygo, 81.) – Raphinha, Richarlison, Vinicius Jr. (Martinelli, 72.) Szövetségi kapitány: Tité.
Dél-Korea: Kim Sz. G. – Kim M. H., Kim M. Dzs., Kim Y. G., Kim Dzs. Sz. (Hong Cs., a szünetben) – Lee Dzs. Sz. (Lee K. I., 74.), Dzsung (Szon Dzs. H., a szünetben), Hvang I. B. (Paik Sz. H., 65.), Hvang H. Cs. – Cso G. Sz. (Hvang I. Dzs., 81.), Szon H. M.. Szövetségi kapitány: Paulo Bento.
Gólszerzők: Vinicius (7.), Neymar (13.), Richarlison (29.), Paqueta (36.), ill. Paik (76.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!