Friss hírek

2004.12.13. 13:09

Főpolgármesteri Kabinet - Schöpf-Merei kórház átalakítása, János kórház támogatása

Támogatta a Schöpf-Merei kórház közhasznú társasággá átalakítását és a János kórház gazdasági helyzetének rendezését szolgáló javaslatok fővárosi közgyűlési tárgyalását hétfői ülésén a Főpolgármesteri Kabinet.

BAMA

A városvezetés álláspontja szerint a Schöpf-Merei kórházba esetleges befektetőket csak azt követően vonnának be, ha tisztázódik  a jogi környezet, rendeződik például az egészségbiztosítói  finanszírozás - mondta Hubert Béla, az  SZDSZ-frakcióvezető-helyettese.

Hozzátette: a közgyűlés csütörtökön még csak a kht.-vá történő  átalakításról határozna. Az erről szóló előterjesztés rögzíti, hogy  rövid távon 800 millió forint befektetésre számítanak a jelenleg  alig 200 millió forint értékű műszerekkel, ingóságokkal rendelkező  kórházba.

A János kórházba nyáron kirendelt csődbiztos jelentése alapján a  kabinet 30 millió forintos azonnali támogatást indítványoz a  közgyűlésnek a 60 napon túli számlák kifizetésére - közölte.

A csődbiztos által is jelzett egyéb támogatási formákról a  pénzügyi bizottság álláspontja alapján határozna a közgyűlés. A  kórház 95 dolgozó végleges leépítési költségének megelőlegezéseként  300 millió forintot kapna ez esetben. A felújításokhoz 200 millió  forintos keretet, 30 darab egy-két ágyas kórterem kialakításához  pedig 100 millió forintot biztosítanának.

Egy új CT-készülék  vásárlásához, telepítéséhez 180 millió forintot adna a főváros. Egy  jövőre 10 évnél korosabbá váló CT-műszer cseréje azért  elengedhetetlen, mivel az egészségbiztosító csak tízéves korig  finanszírozza az ilyen berendezések működését - az előterjesztés  szerint.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!