Gazdaság

2010.09.06. 10:06

Együtt a Monarchiás Kamarák

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2010. szeptember 9-12 között szervezi meg a Monarchia Alapítású Kamarák Kongresszusát, amelyen a közép-európai belső kereskedelemfejlesztés, az egymással szomszédos országok gazdasági kapcsolatinak élénkítése a kiemelt téma.

K.E.

Tizenöt országból 240 gazdasági diplomata, kamarai vezető és üzletember érkezik a kongresszusra.

A kamara nemzetközi partnereinek javaslatára a kongresszus mellett üzletember találkozóra kerül sor, amelyet az európai B2Fair hálózat segítségével szerveznek meg. A B2Fair üzletember találkozók nagy eredményességgel, és sikerrel zajlanak Európa szerte.

<hidetes>

– Tizenöt országból 240 gazdasági diplomata, kamarai vezető és üzletember érkezik a kongresszusra, amelytől nem titkoltan a kamara és a helyi gazdasági szereplők kapcsolatainak gyarapodását, konkrét együttműködések és üzletek születését várjuk – tájékoztatott előzetesen az év legnagyobb szabású baranyai üzleti eseményről dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára.

A kamarai vezető tájékoztatása szerint a magyar uniós elnökség kiemelt témája a balti stratégia mintájára születő Duna stratégia elfogadtatása. Ennek gazdasági vonatkozásiban feladatok hárulnak a kamarákra ezért jött létre Budapesten a Duna menti Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége, Németországtól Bulgáriáig, (Magyarország: BKIK, győri kamara, pécsi kamara). A pécsi kongresszus melletti közgyűlésen ennek bővítése és a stratégia formálása szerepel napirenden.

– Örömmel töltött el bennünket a kiemelt érdeklődés. Az év egyetlen kiemelt üzleti rendezvényéhez igazán vonzó hátteret biztosított számunkra az EKF cím. A témák között nem véletlenül önálló szekció a kreatív (kulturális) ipar fejlesztése, amely az uniós zöld könyv alapján is a kontinens egyik gazdasági jövője lehet – vezette fel a hét közepén kezdődő rendezvényt dr. Síkfői Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!