Gazdaság

2011.03.22. 10:01

A japán katasztrófa nem okoz fennakadást az Elcoteq pécsi gyárában

A pécsi Elcoteq Magyarország Kft. termelését is elérte a japán természeti katasztrófa hatása, ugyanakkor a cégtől származó információk szerint a folyamatos gyártás biztonságát nem befolyásolja.

K. E. (Dunántúli Napló)

– A pécsi termelés alkatrész-szükségletének alig egy-két százaléka származik japán beszállítótól. Az elektronikai termékek gyártásában ugyan minden alkatrész stratégiainak mondható, ennek ellenére sem rövid, sem pedig hosszabb távon nem okozhat problémát az utánpótlás átmeneti akadozása – mondta megkeresésünkre dr. Krippl Zoltán, a cég jogi és kommunikációs ügyekért felelős igazgatója.

Mint dr. Krippl Zoltán elmondta, az átmeneti helyzetben mindenképpen kedvező körülmény, hogy az Elcoteq szerződött beszállítója ugyan japán, de az alkatrészeket nem a szigetországban, hanem Tajvanon gyártják. Rövid távon a cég készletei biztosítják a folyamatos ellátást, közép- és hosszú távon pedig – amennyiben a japán fél nem tudja teljesíteni a megállapodást – új beszállítótól rendelik meg a szóban forgó alkatrészeket.

Az Elcoteqnél egyébként is gyakorlat, hogy működése során a cég minden beszállítói szerződés esetleges kiváltására is felkészül.

K. E. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!