Gazdaság

2011.08.24. 18:55

Elcoteq: bezárási hír terjed, a cég cáfol

Pár héten belül bezár az Elcoteq, szeptember végén újabb tömeges elbocsátások jönnek - kapjuk a cég dolgozóitól az aggódó üzeneteket. A cégvezetés szerint a hírek alaptalanok.

M.B.E. (Dunántúli Napló)

Az Elcoteq háza tájáról érkező bizonytalan információk tisztázására kértük Krippl Zoltánt, az Elcoteq Magyarország Kft. kommunikációs és jogi igazgatóját, valamint Novodárszky Bélát, a vállalkozás szakszervezeti vezetőjét.

Krippl Zoltán kiemelte, szó sincs újabb leépítésről, a korábban jelzett ötszáz fő elküldése is csak szeptember végére fejeződik be minden részletében. Kitért arra is, hogy egyelőre új befektetőről nem kaptak még hírt, miként nincs bejelentett utóda a Luxemburgban bejegyzett finn cég augusztus elején lemondott elnök-vezérigazgatójának, Jouni Hartikainennek sem.

----------------------------------------------------------------------------
Cikkeink összegyűjtve a témában:
- Elcoteq
- Huawei
----------------------------------------------------------------------------

Novodárszky Béla, az Elcoteq Magyarország Kft. szakszervezeti vezetője sem tud újabb elbocsátásokról. Ő úgy véli, még bármi megtörténhet, beléphet új cég, de a bankok is kitalálhatnak más megoldást. Ám hozzátette azt is, ha mégsem találnak befektetőt, akkor várhatóan a legrosszabb forgatókönyv, a csődeljárás következik. Az érdemi lépést egyébként múlt hét szerdájára várták, ekkor kellett volna a tőzsdén megjelennie az Elcoteq negyedéves gazdasági jelentésének, de a nyilvánosságra hozatalát elhalasztották augusztus 31-ére.

A szakszervezeti vezető a Huawei belépéséről pedig azt mondta, hogy az szerinte csak politikai léggömb volt, az Elcoteq vezérkarát nem kereste meg ez ügyben soha senki.

A Baranya Megyei Munkaügyi Központban azt tudtuk meg, hogy az Elcoteq Magyarország Kft. a csoportos elbocsátásról szándéknyilatkozatot adott le júliusban, ám a pontos létszámot mindmáig nem közölték. A cég ezzel nem késett el, augusztus 31-ig még eljuttathatja a listát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!