Gazdaság

2013.11.07. 17:34

Új tanműhely a Hauni Hungáriánál

160 millió forintból kialakított tanműhelyt létesített a dohányipari berendezések és alkatrészek előállításával foglalkozó Hauni.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Csütörtökön adták át ünnepélyes keretek kötött a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. új tanműhelyét. Az átadás alkalmából Jakabucz Ildikó, a Hauni ügyvezetője elmondta az elmúlt húsz évben stabilan fejlődött a vállalat, ezt a célt tűzték maguk elé az elkövetkezendő húsz évben is, azonban ehhez mindenképpen jól képzett, nagy tudású szakemberekre van szükség.

A 160 millió forintos beruházás keretében nyolc új gépet szereztek be, ezek a forgácsoló üzemben kaptak helyet, ezzel párhuzamosan az idei évben kétszeresére emelkedett a tanulói szerződéssel foglalkoztatott diákok száma.

– A szakképzési reform az elmúlt időszakban megteremtette azokat a kereteket, amelyek biztosítják, hogy növeljék a gyakorlati képzés súlyát, illetve bevezették a duális képzést. Az iskolai elméleti oktatás mellett a Hauni nagy hangsúlyt fektet a tanulók szakmai-gyakorlati képzésére, amelynek alapjául a Németországban eredményesen működő gépipari képzés szolgált – mondta az ügyvezető.

Csizi Péter, Pécs alpolgármestere úgy fogalmazott, hogy a Hauni úttörő szerepet vállal a duális képzés bevezetésével a gyakorlati és az elméleti oktatás egy rendszerbe foglalásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!