Gazdaság

2015.02.19. 09:09

Gőzerővel épül a legújabb Hauni-fejlesztés Pécsen

Egymilliárdos saját beruházás jön. Öltözők, orvosi rendelő és oktatóterem is helyet kap majd a létesítményben.

Kaszás Endre (Dunántúli Napló)

Látványos szakaszába érkezett a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. legújabb nagyberuházása. Már állnak az új szociális létesítmény vasbeton tartóelemei, az időjárás kedvezőre fordulásával megkezdődhet a falak felhúzása.

– Meglévő szociális kiszolgáló egységeink létszámunk folyamatos bővülése miatt az elmúlt időszakban már alig vagy nem bizonyultak elégségesnek dolgozóink megfelelő színvonalú ellátására. Ezen a gondon fog enyhíteni az idén nyár közepére felépülő új blokk. A háromezer négyzetméteres épületben nemcsak új öltözők kaphatnak helyet, hanem új éttermet és büfét is kialakítunk, de itt helyezzük el a modern orvosi rendelőt és egy oktatótermet is – ismertette a fejlesztés részleteit Jakabucz Ildikó ügyvezető igazgató.

A téli időjárás, illetőleg a talaj vizesedése miatt ugyan szenvedett némi késedelmet az építkezés, most már biztosnak tűnik, hogy a kivitelező tartani tudja a július végi határidőt. A teljes fejlesztés értéke meghaladja az egymilliárd forintot, amit támogatás nélkül, saját erőből teremt elő a Hauni. Az új szociális blokk építése az elmúlt ősz folyamán azt követően kezdődhet meg, hogy a gépipari cég számára a város értékesítette a vásártér északkeleti részén lévő telket.

A jelenleg zajló fejlesztés keretében a város legnagyobb ipari foglalkoztatójaként számontartott Hauni parkolási gondjaira is megoldást keresett, a tervek szerint egy új, mintegy 180 autó befogadására alkalmas új parkoló kialakítását is célul tűzték ki.

– Egy jó ötletnek köszönhetően a cég telkén áthúzódó távhővezetékek alatt sikerül megoldást találnunk erre a problémára, az új parkoló megközelítését a vásártér felől nyitandó új kapun oldjuk majd meg.

Másfél év alatt ez a harmadik nagyberuházása lesz a Hauninak egy új gyártócsarnok és az új tanműhely megépülése után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!