Gazdaság

2011.08.17. 14:36

Falucsőd: kikapcsolták az áramot Versenden

Kikapcsolta az áramot a szolgáltató Versend orvosi rendelőjében, postáján, és egy önkormányzati lakásban is. Az önkormányzat több tízmilliós tartozást örökölt, a csődeljárás már megindult.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

"Tehetetlenek vagyunk. Mától nincs áram az orvosi rendelőben, a postán, egy üresen álló önkormányzati lakásban, és nem kizárt, hogy legközelebb a polgármesteri hivatalban is korlátozzák a szolgáltatást" - mondta Kárász István, a település szocialista polgármestere. Hangsúlyozta, hogy a betegek ellátása megoldható, mert a háziorvos a közeli Szajk rendelőjében is rendel, ott tudja fogadni a versendieket is.

Az E.ON egyeztet a versendi önkormányzati épületek áramellátásáról

Az E.ON képviselői személyesen egyeztetnek Versend polgármesterével a község tartozása és az áramszolgáltatás felfüggesztésében érintett önkormányzati épületek ügyében. A cég egyúttal intézkedett, hogy a postahivatalban már szerdán visszakapcsolják az áramot.

Az önkormányzati tulajdonban lévő, a Magyar Posta Zrt. által bérelt postahivatali épület áramellátásának biztosítását a versendi polgármester kérte a vállalattól. A szolgáltató teljesíti a kérést, mert továbbra is nyitott a megegyezésre, a mindkét fél számára megnyugtató megoldás keresésére" - mondta Varga Ivett, az E.ON sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

Adósságrendezés kezdeményezése még júliusban

Mint július végén megírtuk, a képviselőtestület döntése értelmében adósságrendezési eljárás megindítását kezdeményezték a megyei bíróságon. A közben eltelt három hét alatt már a hiánypótlást is eljuttatták a megyeszékhelyre, jelenleg az adósságrendezési biztos megérkezését várják a községben, tőle várják a megoldást.

– Több tízmillió forintos tartozást örököltünk a falu korábbi vezetésétől, amelyek 2007-ből származnak, s még a tavaly októberi átadás-átvételt követően is felbukkantak újabb és újabb számlák a múltból – mondta Kárász István. – Az idén a várható bevétel összesen 156 millió forint, ezzel szemben a költségvetés módosítását követően is ötvenmillió forint az önkormányzat hiánya. Sajnos ezzel nem tudunk mit kezdeni, hitelt nem kap a település, az Önhikis pályázatra a benyújtott  58 millió forint helyett nem egész kétmilliót kaptunk, ez sem jelentett megoldást – mondta a polgármester.

Címkék#versend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!