Gazdaság

2008.05.24. 07:58

Fejcsere a Zsolnay Örökség Kezelő élén

Magához kérette Tasnádi Péter polgármester Komor Istvánt, a Zsolnay Örökség Kezelő Kht. ügyvezetőjét, és tájékoztatta: július elsejétől Bozóky Anita lesz az ügyvezető, akit párhuzamosan neveznek ki egyúttal a Pécs/Sopianae Örökség Kht. ügyvezetőjének is.

Cs. L.

A polgármester indoka a szocialista frakció a napokban e tárgykörben hozott döntése volt.

omor István az EKF legnagyobb kulcsprojektjének, a Zsolnay Kulturális Negyednek szellemi atyja, hiszen már 2000-ben elkezdte kidolgozni programját, amelyet az EKF pályázatba beemeltek. Éppen ezért mélységesen elszomorította a döntés. Mint elmondta, nyolc évnyi komoly munkáról van szó, amelyben nemigen lehet kifogást találni, és egyelőre nem tudni, hogy személyes, politikai vagy szakmai érvek húzódnak meg a döntés mögött. A polgármester ugyanakkor nem szólította fel távozásra, sorsáról az új ügyvezető dönt.

Bozóky Anita arról tájékoztatta lapunkat, hogy a városvezetés az örökségkezelést először a turizmussal gondolta kiegészíteni, de végül is abban állapodtak meg, hogy ésszerűbb majd a két örökségkezelő kht. összevonásával olyan társaságot létrehozni, amely a város történelmi örökségével komplex módon foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!