Gazdaság

2009.07.15. 07:39

Fellendülést várnak az új erőműtől Zobák-aknán

A remények szerint akár új befektetőket is hozhat a Zobák aknán épülő biomassza erőmű.

K. E. I.

Ahogy arról a Dunántúli Napló is beszámolt már, a milliókat érő volt bányaépületek négy-öt éve állnak kihasználatlanul és egyben őrizetlenül, így mára minden értékesíthető tárgyat elhordtak belőlük. Ugyan a jelenlegi tulajdonos olasz cég évek óta ígéri, hogy lakóházakat, illetve ipari létesítményeket hoz létre a területen, azonban ez idáig semmilyen látványos lépés nem történt az ügyben. A cég képviselői legutóbb egy éve tárgyaltak személyesen a város vezetőivel, ám az akkor felvázolt terveket a gazdasági válság meghiúsította.

– A cég és a korábban érdeklődő vállalkozók most kétszer is megfontolják, befektetnek-e, mások a barnamezős, vagyis a kihasználatlan, lerobbant állapotú területeket újjáélesztő pályázatok elbírálására várnak – mondta el lapunknak Csörnyei László, a cég helyi képviselője. – A biomassza erőmű építésének híre azonban elindított egy pozitív folyamatot, és néhány hete megnőtt az érdeklődés Zobák akna iránt: többen műhelyeket, raktárokat, irodákat alakítanának ki.
A Komlói Fűtőerőmű Zrt. megvásárolt egy nagyobb részt az építkezéshez, ezáltal az elhanyagolt Zobák aknai terület rendezetté válhat.  

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!