Gazdaság

2007.09.08. 08:12

Lobbiparty: nem bánták, hogy eláznak

Ha az időjárás nem is volt kegyes a pénteki szentlőrinci lobbiparti résztvevőihez és szervezőihez, a rendezvényre ellátogató majd ezerötszáz ember remekül szórakozott.

Babos A. (DN)

A hetedik lőrinci partin a régió hivatalainak, szerveinek képviselői, a politikai és az üzleti élet meghatározó személyiségei találkoztak, miközben szinte mindvégig permetszerű eső szemerkélt.

Győrvári Márkot, Szentlőrinc polgármesterét, a házigazdát a nagy sürgés-forgásban nehéz volt elcsípni, minden vendéget személyesen óhajtott fogadni, majd őt invitálták egyre-másra a standot állító cégek, hivatalok vezetői. De volt – amikor az eső jobban rákezdett –, hogy aggódva rohant el egy percre, hogy rápillantson a legfrissebb előrejelzésre.
Később aztán – miután az egyik cég sátrában felállított bárpultban dolgozó mixer finom koktélokkal is megkínált bennünket – a polgármester elmondta, miért is tartja rendkívül fontosnak a lobbipartit, s azt, hogy Szentlőrincen gyűlnek össze évről évre a régió gazdasági, politikai, kulturális életének főszereplői.
Győrvári Márk elsőként azt említette, hogy Szentlőrinc olyan ismertségre tett szert viszonylag rövid idő alatt, nemcsak a régióban, de országos szinten is, amelyre nem is számítottak, de ami szerinte elengedhetetlen ahhoz, hogy nagy eredményeket érjenek el.
A városvezető azonban rögtön kiemelte azt is, hogy nem csak Szentlőrinc, de a térség, különösen a környező települések tudtak, s tudnak profitálni a lobbiparti sikeréből.
Megjegyezte, hogy ő maga, a régió, a megye képviselői is kiemelten kezelték itt mindig a 6-os út kérdését, de szentlőrinci példákat is említett. Közölte, az itt is kifejtett lobbitevékenységnek is szerepe volt abban, hogy megújulhattak a belterületi utak, avagy hogy gyönyörű új városházát adhattak át tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!