ezt nem úszta meg

2020.11.26. 20:35

Brutális, ami a jegyzőkönyvben szerepel! Curtist egy évre eltiltották a focitól

Súlyos eltiltást kapott Széki Attila Curtis, miután múlt héten balhéba keveredett az Újpest FC futsal csapatának játékosaként, és kiállították.

Forrás: Móricz István

A Bors arról számolt be, hogy bár a rapper korábbi elmondása szerint ő csak egy csapattársa védelmére kelt, és meglökte ellenfelét, kiderült, ennél jóval több történt.

Az Újpest Futsal Club SE sportszervezet részéről Széki Attila játékos a 15§2/b és a 21§2/b megszegése miatt, valamint a 9§1/d/3 alapján

2021.11.20-ig minden, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltva – olvasható az MLSZ Budapesti Igazgatóságának fegyelmi határozatában.

Curtist tehát egy évre eltiltották, és a paragrafusok alapján az is kiderült, nem csak lökdösődött.Az első pont ugyanis azokra a labdarúgókra vonatkozik, aki az ellenfelét leköpi, lefejeli, tenyérrel, kézzel, ököllel, karral, könyökkel vagy térddel, illetve valamilyen tárggyal megüti, vagy ezekre kísérletet tesz. Ezek valamelyikét követhette el Curtis.

Ám eltiltását súlyosbította, amit a játékvezetővel szemben tett.

A fegyelmi szabályzat 21. paragrafusa szerint ugyanis eltiltás jár annak, aki a játékvezető személyére sértő kifejezést használ, ilyen jellegű mozdulatot tesz, vagy a játékvezetővel szemben fenyegetően lép fel. A rapper tehát ilyen jellegű vétséget is elkövetett. A Blikk azt írja, fojtogatta és a nyakánál fogva rángatta az ellenfél egyik játékosát és amikor ezért kiállították, kiütötte a bíró kezéből a piros lapot.

Ahogy arról már a ripost is beszámolt, a rappert a második, igencsak parázs hangulatú meccsén állították ki, mert kis híján verekedés alakult ki a rapper és az Issimo budapesti Futsal Klub egyik játékosa között. Szerencsére azonban Óvádi László az Újpest Futsal Klub alelnöke és egyben játékosa még időben szétszedte a focistákat.

Curtis a meccs után egész másként emlékezett mindenre.

„Nekünk az egyik sorunk csak fiatal játékosokból áll, ők mind tizenéves fiatalok. Az ellenfél csapatból pedig egy idősebb csávó elkezdte rángatni a csapattársamat, én meg odamentem és megvédtem a kisfiút, ennyi történt! Nem ütöttem meg senkit, csak arrébb löktem és kicsit megrángattam az ellenfél játékosát, hogy tudja hol a helye

- állította akkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában