Országgyűlés

2021.12.01. 08:58

Hazánk történetének legnagyobb adócsökkentése jön jövőre (videó)

Ma kezdődik a 750 milliárd forintos adócsökkentési törvényjavaslat parlamenti vitája, amelynek jelentőségéről a pénzügyminiszter beszélt a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Amennyiben elfogadja az Országgyűlés, Magyarország legnagyobb adócsökkentését hajthatjuk végre 2022-ben, a korábban elfogadott döntésekkel együtt összesen 1500 milliárd forint értékben – közölte Varga Mihály.

A pénzügyminiszter részletezte:

  • egyrészt a jövő év elején majdnem kétmillió szülőnek adja vissza a kormány az idén befizetett adót, így a családok összesen 600 milliárd forinthoz jutnak,
  • másrészt a 25 év alattiak adómentessége 140 milliárd forintot hagy a fiataloknál,
  • harmadrészt a kormány vállalta: ha a munkáltatók 200 ezer forintra emelik a minimálbért, csökkenti a munkát terhelő adókat. A kormány betartva a megállapodás rá eső részét, 750 milliárd forintos adócsökkentésről döntött. A munkáltatói adók 4 százalékponttal mérséklődnek, a kisvállalati adó pedig 1 százalékponttal csökken, és továbbra is legfeljebb 1 százalék lehet a kisvállalkozások iparűzési adója.

A pénzügyminiszteri tájékoztatót itt tudja megtekinteni:

Varga Mihály hozzátette, bízik abban, hogy képviselőtársai megszavazzák a törvényjavaslatot, mert az adók csökkentése teszi lehetővé a magasabb minimálbér kigazdálkodását a magyar vállalkozások számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában