Digitális átalakulás

2023.07.09. 15:35

Nagy Márton a Huaweinél: fejlesztési központtá kell tenni Magyarországot

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és a tárca delegációja a Huawei pekingi Bemutató Központjába látogatott, ahol Zhang Hengannal, a Huawei értékesítésfinanszírozási részlegének elnökével folytatott megbeszélést – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) vasárnap az MTI-vel.

MW

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Azt írták, a tárgyaláson részt vett Weihie Gao, a Magyarország és Nyugat-Balkán régió vezérigazgatója, Jason Xie, a Huawei Magyarország igazgatója és Fanyu Shi, a Huawei pekingi ügyfélfogadási vezetője is.

A látogatás központi témája az ipar digitális átalakulása volt, amely kitörési pont szerte a világban.

A miniszter a közlemény szerint kifejtette, a digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja hazánkban, a versenyképes gazdaság fenntartásához azonban kettős transzformációra van szükség: a vállalkozásoknak „zölddé” és „digitalizálttá” kell válniuk, Magyarországot pedig fejlesztési központtá kell tenni.

Ehhez szükséges az ipari innováció és a K+F tevékenység fokozása, és el kell érni, hogy hazánk 2030-ra a legjobban teljesítő 10 uniós ország egyike legyen a digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget tekintve – mondta.

Nagy Márton közölte, ebben fontos szerepet játszanak az olyan megbízható, csúcstechnológiát képviselő szövetségesek, mint a kormány stratégiai partnere, a Huawei, amely 2000 családnak biztosít megélhetést hazánkban.

A miniszter hozzátette, hogy a cég teljesítménye példaértékű: több mint 170 országban van jelen, 3 milliárd embert szolgál ki és munkavállalóinak több mint fele a kutatás-fejlesztésben dolgozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában