Fejlesztések

2024.02.29. 16:09

Szijjártó: nagyra becsüljük a BorsodChemet birtokló Wanhua szerepét a magyar gazdaság növekedésének fenntartásában

Nagyra becsüljük a BorsodChemet birtokló Wanhua szerepét a magyar gazdaság növekedésének fenntartásában és folytatjuk az egyeztetéseket arról, hogy ez a szerep hogyan lehet még jelentősebb a jövőben - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán csütörtökön.

MW

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter közösségi oldala

Fotó: MARTON_KIRALY

A miniszter bejegyzésében emlékeztetett rá: a Wanhua kínai vállalat 13 éve működik együtt Magyarországgal, amióta a kínai óriásvállalat megvette a BorsodChemet. 

"Kazincbarcikán és környékén immáron 3200 embert foglalkoztatnak a vegyipar több szegmensében. Az Európai Unió és a világpiac éllovasaihoz tartoznak, és mivel

 a Wanhua kifejezetten elégedett a magyarországi működési körülményekkel, ezért folyamatosan növelik itteni kapacitásaikat" 

- tette hozzá a miniszter. 

Szijjártó Péter megjegyezte: "az elmúlt években mintegy 800 milliárd forintnyi fejlesztést hajtottak végre, hogy környezetkímélő módon minél hatékonyabban és versenyképesebben tudjanak működni a borsodi településen".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában