Krimi

2023.05.12. 12:05

Hátborzongató: 22 halott nő azonosításához kér segítséget a rendőrség

Magyar is lehet az áldozatok között.

Forrás: Shutterstock

Fotó: ALDECA studio

Identify Me, azaz magyarul: Azonosíts engem! a címe annak a hadműveletnek, amelynek keretében a lakosság bevonásával szeretnék kideríteni 22 meggyilkolt fiatal lány és idősebb nő személyazonosságát. 

Az áldozatokat három szomszédos ország, Belgium, Hollandia és Németország területén találták meg, de a hatóságok azt feltételezik, hogy kelet-európaiak lehetnek, és gyilkosaik azért szórták szét a holttesteket Európában, hogy megzavarják a nyomozókat.

A maradványaikat valószínűleg nem a hazájukban találták meg, ezért rendkívül nehéz az azonosításuk. Ez minden bizonnyal szándékos volt az elkövetők részéről – fogalmazott Carolien Opdecam felügyelő a belga rendőrségtől.

A Sky News beszámolója szerint a most indított akció lényege, hogy a hatóságok az Interpolon keresztül nyilvánosságra hozzák az ismeretlen áldozatok számítógéppel rekonstruált fotóit, hátha így akadnak, akik felismerik őket, ami lendületet adhatna a nyomozásnak.

A 22 áldozat többsége erőszakos halált halt, néhányukat bántalmazták vagy éheztették, mielőtt végeztek velük

– hangsúlyozta Carina van Leeuwen és Martin de Wit a holland nyomozócsoportból.

A feltáratlan esetek között szerepel egy nő, akinek a holtteste Amszterdam egyik folyójából került elő egy zsákból, egy másikat kísértetiesen hasonló módon találtak meg a belgiumi Antwerpenben. Egy harmadik áldozat elégett maradványaira a németországi Altena-Bergfeldben, egy erdőben bukkantak rá. Most az ő arcrekonstrukciós képeiket és további 19 nő adatait töltötték fel az Interpol honlapjára, ahol fotók láthatók olyan tárgyakról is, amelyeket az áldozatoknál találtak. Ezek többnyire ékszerek és ruhadarabok. 

A hatóságok hangsúlyozzák, hogy az elhunytak személyazonosságának kiderítése lehet a kulcs az esetek felderítéséhez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában