Krimi

2023.09.22. 11:05

A Viszkis szomszédja volt a férfi, aki felrobbantotta magát Esztergomban

Az elkövető egy rendőrt is magával vitt a halálba.

MW
Fotó: Bors

Szerda este borzasztó tragédia történt Esztergomban, amikor egy férfi felrobbantotta magát.

A robbanás következtében a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs a sérültek között. Az elkövető szintén meghalt a robbanásban.

A TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

Mint később kiderült, az esztergomi Búbánatvölgyben bekövetkezett robbanás csak pár száz méterre történt a Viszkis házától, a robbantó ugyanis a szomszédja volt.

A Bors cikke szerint az elkövető furcsa férfi volt, hitt az összeesküvés-elméletekben, kevesen barátkoztak vele, a Viszkis sem tartotta vele a kapcsolatot. A lap megkereste Ambrus Attilát is, akitől azt kérdezték, van-e valami információja az esettel kapcsolatban. A férfi nem akart válaszolni a kérdésekre, azonban azt megerősítette, hogy tényleg a szomszédságában történt a tragédia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában