Segítség

2023.10.07. 06:05

Hatalmas összefogással támogatják az elhunyt kommandós családját (videó)

A 34 éves Kónya Gábor Lajos két hete hunyt el, az esztergomi robbanásban.

MW

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Egy hete tart az árverés, melynek bevételét az esztergomi robbantásban elhunyt kommandós családjának megsegítésére fordítják. A 34 éves Kónya Gábor Lajos két hete hunyt el, a TEK munkatársát többek között felesége és két kisgyermeke gyászolja - írta a Borsonline.

A Bayern München focicsapatánál edzőként dolgozó Lőw Zsolt segítségével a bajorok világbajnokának, Thomas Müllernek a mezét árverezik el.

 A fehér színű felsőt a gárda szinte összes játékosa aláírta, s arra október 25-ig lehet licitálni. A licit 30 ezer forintról indult, s egy hét alatt 1,8 millió forintnál jár.

Rendőrök százai fogtak össze elhunyt kollégájuk gyermekeiért

Nagy az összefogás határon innen és túl az esztergomi robbantásban elhunyt rendőr, Kónya Gábor Lajos két kisgyermekének támogatására.

A ZoNa Alapítvány indított gyűjtést, amelyet az elhunyt rendőr kollégái hoztak létre az egyenruhás társaik segítésére. A gyűjtés mindössze néhány napja kezdődött, de már több millió forintot sikerült összegyűjteni az apa nélkül maradt család részére.

Folyamatosan gyűlnek a felajánlások:  az alapítvány nemrég négy és félmillió forintot utalt az édesanya bankszámlájára, aki hálával és meghatottsággal köszönte meg a segítséget mindazoknak, akik hozzájárultak a támogatáshoz. Az alapítvány tovább folytatta a gyűjtést, hogy további segítséget nyújthassanak a családnak. 

Most pedig bejelentették, hogy az adománygyűjtés átlépte a 7,5 milliós határt.

Az alapítvány elnöke, Kosztolánszkyné Alexa Hajnalka a Borsnak elmondta, hogy leginkább néhány ezer forintos utalások eredménye ez a pénzösszeg, amit fantasztikus sikernek könyvelnek el. A legtöbb felajánlás hivatásos rendőrök köréből érkezett, akik tudják, hogy ez a tragédia bármelyikükkel előfordulhat, mivel amikor felesküdtek, vállalták ennek a kockázatát.

Akadnak nagyobb összegű utalások is, amelyek biztonsági és más cégektől, ügyvédi irodáktól, BM-dolgozótól, egyetemi professzortól, tetováló művésztől, és egyéb magánszemélyektől érkeztek. Jelentkezek határon túlról is. Több százezer forintot gyűjtöttek, amelyet még ezután juttatnak el. 

Október 6-ára az RX Nation csapata jótékonysági edzést szervezett Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagy emlékére, a belépők ára pedig a családhoz kerül.

A ZoNa alapítvány egy megható videót is közzé tett közösségi oldalán:

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában