Krimi

2024.01.31. 14:02

Csaknem 500 diákot kellett evakuálni egy budaörsi iskolából, szén-monoxid-mérgezés a gyanú

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával hét tanulót szállítottak kórházba a mentők szerdán egy budaörsi általános iskolából - közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Az intézményt kiürítették - írja a közlemény alapján az MTI.

MW

Fotó: Országos Mentőszolgálat / Facebook

A tájékoztatás szerint az iskola egyik osztályának több diákja jelezte a tanítás idején, hogy nem érzi jól magát. A 10 év körüli gyermekek hányingerre és szédülésre kezdtek panaszkodni, így az iskola pedagógusai a mentők segítségét kérték.

A mentőszolgálat munkatársai hét egységgel érkeztek a helyszínre, ahol az életmentők táskáján megszólalt a szén-monoxid-jelző, ez egyértelművé tette azt, hogy mi okozza a panaszokat.

Így a katasztrófavédelem segítségét kérték, akik azonnal kiürítették az iskolát, majd a mentők megkezdték a diákok ellátását.

Az időben érkezett segítségnyújtásnak köszönhetően a mentők végül a gyermekeket stabil állapotban szállították kórházba - írták.

Csámpai Attila őrnagy, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy a riasztáskor 495 diák és 48 dolgozó tartózkodott az iskolában, ők valamennyien időben elhagyták az épületet.

Ismertetése szerint a tűzoltók ezt követően méréseket végeztek előbb abban a tanteremben, ahol a gyermekek rosszullétre panaszkodtak, majd a tanintézmény további helyiségeiben is, de szén-monoxid jelenlétét a levegőben nem tudták kimutatni.

Az eset körülményeinek tisztázására a katasztrófavédelem további vizsgálatot folytat - tette hozzá a szóvivő, aki közölte azt is, hogy a kiürítést követően a gyermekeket egy biztonságos és fűtött helyiségben, az iskola tornacsarnokában helyezték el.

 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában