Krimi

2024.01.09. 12:00

WC-papírt tömött újszülöttje szájába egy borsodi tinilány, majd átdobta a szomszédba

A házuk udvarán szülte meg az eltitkolt babát, akit magára hagyott. Most felelni fog a tettéért.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorú nő ellen, aki egy borsodi kisvárosban, házuk hátsó udvarán megszülte, majd a szomszédba dobta és magára hagyta újszülöttjét – írja az MTI az ügyészség közleménye alapján.

Jogg Zsolt tájékoztatása szerint a fiatalkorú vádlott együtt lakott szüleivel, és 2022 márciusában egy internetes közösségi oldalon kapcsolatba került egy húszéves férfival. Párkapcsolatba léptek, azonban a lány szülei a korkülönbség miatt eltiltották tőle a férfit. Ennek ellenére a vádlott többször is találkozott a férfival, és négyszer védekezés nélkül közösültek.

A fiatalkorú lány teherbe esett, de szülei és környezete elől titkolta várandósságát. Tavaly február végén a tizenhat éves vádlott az esti órákban lakásuk hátsó udvarán élve született lányt hozott a világra. Elvágta a köldökzsinórt, WC-papírt tömött az újszülött szájába, majd átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára – közölte a sajtószóvivő.

Illusztráció: Shutterstock

A szülés következtében a fiatalkorú nő kórházi ellátásra szorult, ahol megállapították a szülés tényét. A magára hagyott gyermeket a kiérkező rendőrök megtalálták és átadták a mentőegységeknek, azonban a koraszülött gyermek az ellátatlanság és a kihűlés miatt meghalt.

A közlemény szerint az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában