Trombózisveszély

2023.03.15. 09:41

A pécsi zenész saját magán tesztelte le, mit ne csinálj egy hosszú út során, hogy neked már ne kelljen

Olykor a mélyvénás trombózis nem jár semmilyen látható tünettel a végtagon, hanem a leszakadó vérrög csak a tüdőbe érve okoz panaszokat. Ilyenkor légszomj, erős mellkasi fájdalom, köhögés jelentkezik, súlyos esetben véres köpettel. Nem hangzik jól, ugye?

bama.hu

Fotó: Sándor Judit

A pécsi banda, a Punnany Massif egyik frontembere, Farkas Roland, azaz Wolfie tette közzé a közösségi médiában tanulságos történetét.

Valószínűleg aki sokat utazik, hosszú autó- vagy repülőúton vesz részt,  fittyet hány arra a figyelmeztetésre, hogy bizonyos időközönként mozgassuk át végtagjainkat és igyunk sok folyadékot. Az arra hajlamosoknál fokozott a trombózis kialakulásának veszélye és ugye általában ez a hajlam akkor derül ki, mikor már megtörtént a baj. A levegőben még inkább fokozott a veszély, hiszen a gépen alacsonyabb a nyomás, valamint szárazabb a levegő, ez pedig hatással van a vér folyadékarányára is, így  az sűrűbbé válik, tehát a vénák munkája még nehezebb lesz. 

A zenész Balin ünnepelte a születésnapját családjával, és valószínűleg szívesen kihagyta volna ezt a fajta levezetést.

Tanulj belőle!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!