fesztivál

2018.06.07. 14:00

Tizenegy napon át zene szól a Sétatéren

A Sétatéren újra lesz nyüzsgés, fogy a jóféle villányi bor, serceg a lacipecsenye, kígyózik a sor a kürtőskalácsért, miközben egymásra találnak rég nem látott cimborák, mert a POSZT-tal egy időben újra pörög az ingyenes Sétatér Fesztivál.

Mészáros B. Endre

Jordán Tamásék idejében még a Pécsi Országos Színházi Találkozó utáni héten rendezték a Sétatér Fesztivált, talán mert volt éppen elég OFF program, nem beszélve a Dante Café és az Ifi Géniuszok bemutatóinak akkori népszerűségéről. S volt olyan is, amikor a POSZT alatt kitiltották a zenés esteket a Sétatérről, de a Negyedben enni-inni nem volt vonzó, így abba egy kicsit belebukott a POSZT.

Jött három éve az új szervezésű színházfesztivál, ugyancsak a Negyedbe próbált nagy koncerteket vinni, de a Pirogránit udvarban egészen jó bandákra is csak lézengett a közönség. Így a zenét levették a műsorról, s két éve a város biztosít ebben az időszakban ingyenes koncerteket külön büdzséből a Sétatéren. Az idén is eszerint, ingyenesen töltik meg tizenegy napon át, június 7–17. között a Sétatéri színpadot és a KIOSZK-teraszt, de most bővül a kör színjátszóestekkel, bűvészekkel és énekesekkel is. Az borítékolható, hogy a Sétatér minden este tele lesz, s hogy milyen műsorokkal, arra is érdemes egy pillantást vetni. Ma este itt a fesztiválindító a Musical Revolution, musicalrészletek Sándor Péterrel, az egykor Pécsett kezdő színésszel, Miller Zoltánnal, aki a Marica grófnő PNSZ-előadásának egyik főszereplője, és Baranya Annával.

Pénteken a bólyi Kisesti zenekart hallhatjuk, mely profi jazz-zenészekkel megerősített társulat, továbbá a Kistehén zenekart Kollár-Klemencz Lászlóval és olyan slágerrel, mint a Szájbergyerek. Szombaton a diákszínjátszók lépnek fel délután, és a BesH o Dromé a fő műsoridő. Vasárnap bűvészek varázsolnak, majd zenében a JamEse hoz újdonságot, és Váczi Eszteréknek jut a show-időszak.

A következő héten hétköznapokon új pécsi könnyűzenei tehetségek és szépreményű bandák adják egymásnak a stafétabotot.

A teljesség igénye nélkül néhány fellépő: 5 éves jubileumát ünnepli a Dzsászti Énekstúdió, hallhatjuk a Brassdance-t, és a Junkie Jack Flash-t is. Jön az Ivyz, az Escargo Hajója színjátszói, akik különleges interaktív darabot mutatnak be, a Szociopoly 2.0-t. A Band of Streets fúvósait soha nem lehet megunni, miként a Kubalibre latinos zenéjét sem, hát ebből is kapunk egy kis ízelítőt.

A záró hétvége, 16–17-én ugyancsak pazarnak ígérkezik, mert a Milena Jančurić Band Újvidékről érkezik, a Golestan Dubai frontemberrel és lemezbemutatóval jelentkezik és a fő produkció jövő szombaton a Kerekes Band. Vasárnap a gyerekeknek a zenés mesemondó Hangerdő Társulat játszik, jön egy másik újvidéki társaság, a Zorule Tambura Együttes, majd a záró partit a pécsi rockabilly zenekar, a Flip Flop and the Flyers adja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában