buliajánló

2018.08.23. 20:00

Bőköz fesztivál és a pécsi éjszaka lesz a fókuszban ezen a hétvégén

Ezen a hétvégén a fülledt esti partik lesznek túlsúlyban a Pécsett, de a megyénkben így is találunk nívós zenéket a Bőköz Fesztiválon.

dg

Ugyan tegnap elstartolt már a Bőköz fesztivál, de szerencsére az elkövetkező napokban bőven tartogat még csemegéket a könnyűzene szerelmeseinek is az összművészeti megmozdulás. A fellépők közül kiemelkedik pénteken este fél kilenctől a Csík zenekar kémesi fellépése, mely ismét élő városi folklórrá varázsolja csodás örökségünket, a magyar népzenét. Másnap szintén ezen a településen hallgathatjuk meg a Vujicsics együttest, Szörényi Leventével és Tolcsvay Lászlóval. Negyven éve, közel azonos felállásban játszik a zenekar, s kezdettől fogva ugyanazt az utat járja: azt, amit a szerb és horvát népzenék hagyományőrző feldolgozásának nevezhetünk. Vasárnap délután kiváló levezetés lehet majd a Muzsikás együttes fellépése Tésenfán.

Pécsen sem áll meg az élet a hétvégén, s bár lehet, hogy kissé hihetetlenül hangzik, de már a nyarat búcsúztatják egyes szórakozóhelyek. A Trafikban például pénteken este jönnek a legjobb nyári slágerek a latin és az R'n'B stílusokban, de a szombati buli sem marad el. A Balokány ligetben ismét megnyílnak a buli kapui: egy laza, chilles délutántól az éjszakába torkolló parti várja szombaton az elektronikus zene szerelmeseit, amely a Pepitában ér majd véget hajnalban. Lesz grill is, a zenét pedig dj Steel és Bendown szolgáltatja. Hogy a kertvárosi bulizóknak is a kedvében járjunk, eláruljuk, hogy a Terefere klubban pénteken este a már jól bejáratott karaoké partit szombaton egy nyárzáró mulatság követi majd, fókuszban pedig a retró zenék lesznek. Az Eozin Corso sem maradhat ki a hétvégi szórásból, pénteken este a nagy sikerre való tekintettel a nagy beköltözés után várnak minden új, és régi diákot, valamint a már kedvencnek számító törzsvendégeket. A hangulatról MadMan gondoskodik. És ha már a Kertvárosba is elkalandoztunk, ne felejtsük el, hogy az Uránvárosban a Kuba Eszpresszó is tartogathat egy ferde estét. Nemes egyszerűséggel Hello néven fut majd a buli pénteken. A zenékért, a fergeteges hangulatért PTR felel.

Mohácson pénteken este a köz akaratának megfelelően újra retro parti vár mindenkit a Bárkán. Egy remek nyár estére van kilátás, ahol felcsendülnek a legnagyobb slágerek a 80-as évektől kezdve napjainkig. A lemezjátszók mögött DJ Szicsa alakítja a hangulatot. Abaligeten a mulatós pop egyik hazai királylánya, Loretta lép fel szombaton délután a tószínpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában