ünnep a szemnek és szívnek

2021.04.02. 17:32

Egy igazi húsvéti falu: Egerág

A koronavíus járvány idején nehéz átszellemülni az ünnepek hangulatára, de van egy baranyai falucska, ahol a lakók mindent megtesznek, hogy egy kis húsvéti vidámságot csempésszenek az arra járók kedvébe.

BZS

A falubeli gyerekek sorra csodálva látogatják a kihelyezett nyuszikat, virágokat, ők lehetnek az egyik legvidámabb település. A díszítés és dekoráció elkészítése és kihelyezése az önkormányzat és a Faluszépítő Egyesület összefogásával valósult meg. Utóbbit még 2007-ben alapították, a tagok által befizetett tagdíjból, adójuk 1 %-ának felajánlásából és a pályázati úton nyert összegekből tartják fenn magukat, és viszik véghez kezdeményezéseiket. A csapat a jelenlegi húsvéti dekorációt március 20-án, szombaton helyezte el az előre kigondolt és megbeszélt helyszínekre, így vasárnap, a falu lakosainak, vagy az oda érkezőknek kedvét már sikerült a húsvéti ünnepre hangolni.

A dekorációk évről évre több adományból, önkénetesek munkájából épül-szépül. Idén például a falu középpontjában tojást festő nyulak előtt elhelyezett, virágokkal és tojásokkal díszített bőrönd is az egyik tag felajánlása, a 70-es években ezzel a bőrönddel vonult be a kollégiumba, és nem is gondolta, hogy 40 év múlva ez a bőrönd díszíti majd a települést.

A jelenlegi járványhelyzetben több szülő a kisgyermekeit a nyulak és a gyönyörű festett tojások, virágok társaságában fotózza le, hogy ezzel szerezzen meglepetést a régen látott nagyszülőknek, távolabbi rokonoknak.

(Fotók: egerági Faluszépítő Egyesület)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában