lakáskultúra

2021.05.24. 07:00

Mutatunk egy izgalmas családi otthont Pécs belvárosában

Karakteres színvilág és különleges megoldások határozzák meg a hangulatát ennek a nagypolgári lakásnak, amelyet a lakberendező-tulajdonosa gondolt újra és alakított át egy tökéletes családi otthonná, írja a Lakáskultúra.

Lakáskultúra

Tágas terek, nagy belmagasság és belvárosi miliő – egy nagypolgári otthon rengeteg lehetőséget rejt magában, kiváltképp, ha szakértő kezek közé kerül. Horváth Gabriella lakberendező már az első „találkozás” alkalmával látta, mi mindent tud megvalósítani a Pécs belvárosában található, 140 m²-es lakásban.

Fotó: Csigáné Nagy Andrea / LAKASKULTURA.HU

– Egy kétszintes ikerházból csöppentünk ide: hiába volt alapterületileg kisebb ez a lakás, a hatalmas terek miatt sokkal szellősebbnek és nagyobbnak hatott, mint az előző otthonunk. Igazi volt első látásra – emlékszik vissza a kezdetekre a tulajdonos. Bár a Pécs belvárosában található ingatlan jó adottságokkal rendelkezett, Gabriella teljes átalakításban gondolkodott.

– A lakás előző lakóinak ízlése távol állt a miénktől, de minden alap megvolt benne ahhoz, amit nyújthatott nekünk.

Fotó: Csigáné Nagy Andrea / LAKASKULTURA.HU

Régi alapok, új megoldások

Mivel a körülmények úgy hozták, mindössze egy hónap alatt kellett elkészülni a felújítási munkákkal. A burkolatokat teljes egészében lecserélték, új arculatot kaptak a fürdőszobák és a konyha, az idő rövidsége miatt azonban áthelyezések nem történtek, a helyiségek számán nem változtattak, ám a megközelítésükben történt némi módosítás.

– Szerettük volna, ha a kamasz fiunknak van egy külön birodalma, ezért a szobája ajtaja máshová került, hogy a közvetlen környezetében legyen a második fürdőszobának. Így kialakult egy intimebb zóna számára, biztosítva a visszavonulásra alkalmas teret – mutat körbe Gabriella, aki a falbontás kapcsán még a nappaliban kialakított dolgozósarok egyik izgalmas téglafalára irányítja a figyelmünket.

Fotó: Csigáné Nagy Andrea / LAKASKULTURA.HU

– Spontán ötlet volt, mégis az egyik kedvenc látványelemem lett a lakásban: a bontó épp dolgozott ezen a falon, amikor szóltam, hogy itt állj, mert nekem ez így kell. Nagyon szeretem a csipkézettségét ennek a téglafalnak, hogy befejezetlen hatást kelt, mintha kiomlott volna ott egy falrész. Látványos és rímel a lakás hangulatára.

Stílusok összhangban

Bár az alapvető nagypolgári elemek, köztük a belső nyílászárók és a nagy belmagasság megmaradt, a belső terek stílusában mégsem követték ezt a vonalat: helyette a karakteres fekete és szürke, a nyers felületek, mint a fa, a fém vagy a tégla dominálnak, amelyek egységét melegséget sugalló puha anyagokkal, valamint olykor glamúrosan csillogó kiegészítőkkel törték meg.

– Közel áll hozzám az ipari stílus, de szeretem keverni egymással a különféle elemeket. Úgy gondolom, ha ügyelünk az arányokra, remek dolgok jöhetnek létre – vallja Gabriella.

Fotó: Csigáné Nagy Andrea / LAKASKULTURA.HU

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában