fesztivál

2021.06.18. 12:47

Vissza a múltba: megnyitott a MiniFishing Orfűn, az első nagy buli a járvány után

Időutazásként is felfogható az idei első nagy zenei rendezvény hazánkban, melyet szerencsékre Baranyában, Orfűn tartanak ezekben a napokban. Egy eltelt már belőle, de kettő még visszavan.

dg

Időutazás, hiszen ilyen kevesen talán az első fesztiválon voltunk 2008-ban. Akkor is nagyjából 3000 embert engedtek be egy napra, pont mint ezen a MiniFishing nevű rendezvényen. Bár évek óta hangoztatják a szervezők, hogy ez a leginkább kényelmes, barátságos, tömegmentes fesztivál, azért most bőven érzékelhető volt, hogy milyen az, amikor tényleg viszonylag szellős a fesztivál. (Jó a nagyszínpadnál sokan gyűltek össze éjszaka, de mégis nyugisabb volt.)

Aztán időutazás, mert tavaly elmaradt a buli, így most mindenki pótolni akarja azt az évet: zenekarok, közönség, nagyivók. A második szembetűnő nagy változás egy rendes nagy Fishinghez képest, hogy a nagy nagyszínpad helye mennyire pici placcnak tűnik, amikor nincs odaállítva egy színpad. Egyik kolléga meg is jegyezte, hogy szerinte az erdő jött kintebb.

Ezúttal itt most ne keressetek színpadot.

Csütörtökön az első napon egyből sokan be akarták pótolni az életükből kiesett karanténidőszakot, talán az egy főre eső alkoholmennyiség magasabb volt a szokásosnál, ugyanakkor láttunk óvatos duhajokat is, akik maszkban fesztiváloztak.

 

Zenekarok közül nagyot gurított a Supernem, a pécsi 30Y, de a Bohemian Betyars is maximumra tekerte a bulimétert. Az első nap nívós koncertjét a Mayberian Sanskülotts adta még kora este, de a legemlékezetesebb produkcióval a Rühös Foxi rukkolt elő. Az egykori (és az idei rendes Fishingre augusztusban visszatérő) HS7 frontembere által vezetett kompánia megmutatta, hogy még mindig van létjogosultsága annak, amikor néhány jóbarát a színpadon esik szét. Ehhez mi csak gratulálni tudunk, szórakoztató volt.

A fesztivál kétharmada még előttünk van, pénteken például Péterfy Bori & Love Band indít a nagyszínpadon este héttől, majd őket a Vad Fruttik követi. Az Amondó színpadon a kis pécsi kedvencünk, a Cedar Knoll játszik hattól, majd nyolctól a nemrég Pécsen játszó Galaxisok sokkol. A Tűzhöz közel nevű placcon este 11-től a Komlóról származó Bérczesi Robi mutatja meg, hogy milyen formában van.

Napijegyeket lehet még venni, és a buszok is kiválóan közlekednek. Tegnap még az is kiderült, hogy a Volánbusz kiváló szolgáltatást nyújt, és hogy rengeteg az őz Pécs és Orfű és Abaliget között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában