alterfesztivál

2021.08.26. 07:00

Karszalagok a kezeken, kezdetét vette a Fishing

Tavaly nem rendezték meg a Fishing on Orfűt a fesztiválozók nagy bánatára, hiszen az 500 fő feletti zenés rendezvényeket nem lehetett megtartani. Az idei esztendőben azonban duplán örülhettek a rajongók, a szervezők júniusban egy MiniFishinggel kedveskedtek, a tegnapi nap pedig az idei alterfesztivál is megnyitotta kapuit.

Móga Richárd, Dömötör Géza

Fotó: Laufer László

A hűvösebb idő ellenére hosszan kígyózó sorokban több mint ezer fiatal várta a régió egyik legnagyobb és legnépszerűbb fesztiváljának megnyitását, amely az idei esztendőben telt házzal büszkélkedhet.

A rendezvény területén ugyan már kedden elkezdődött a banzáj, de kizárólag a tavalyi főtámogatók voltak jogosultak a belépésre a „nulladik napon”. Szerdán azonban már minden fesztiválozó csak arra várt, hogy megnyissa kapuit az idei Fishing on Orfű.

A délelőtti órákban a parkoló területén már nem lehetett helyet találni, az utak szélét pedig már hosszan járművek tömkelege lepte el. Az eseményre érkeztek az ország összes pontjáról, és voltak fiatalok, akik már reggel 8 órakor letelepedtek a kapu elé, és várták a nyitást. A bejutni vágyókat végignézve sokan fáradtan, de annál elszántabban várták, hogy beléphessenek a kapun. Néhányan a házilag elkészített kis kocsijukra pakolták az cuccaikat, de volt, aki látszólag olyan sok holmit kapott fel a kezébe, mintha egy tengerentúli országba indulna.

 

Nem sokkal a 12 órai nyitás előtt már az ifjak készenlétben álltak, és az utolsó percben kezdetét vette a hangos visszaszámlálás. Mosolygós, boldog és izgatott arcok pörgették le az időt közösen, majd valósággal kitört az ujjongás délben. Ezzel tehát kezdetét vette a 2021-es Fishing on Orfű, melyen a fesztiválozók szombat estig élvezhetik az alterzenekarok minden szépségét.

A nyitónapon színpadra állhatott többek között a Budapest Bár, a 30Y, a Hiperkarma, a Csaknekedkislány, Krúbi, Carson Coma, P.A.S.O., Góbé és DJ Ernőpiaf is.

Este a hideg idő váratlanul ért sok bulizót, így mindenkinek jó tanács, hogy öltözzön rétegesen, aki kilátogat a további napokon. Bizony még a kabátot is el lehet állni, hiszen 10 fok közelébe esett a hőmérséklet éjfél körül. A legnagyobb tömeg a 30Y koncertjén alakult ki, a srácok kitettek magukért, igazi slágercunamit prezentáltak. Azt is konstatálhattuk, hogy a június végi MiniFishinghez képest jóval több ember mozog bent a kempingben, és ez egyes gyalogos útvonalakon tumultusokat is okozott.

A gasztro- és borkínálatra idén sem lehet panasz, mindenki talál a saját ízlésének megfelelő kaját, legyen az vegán, egyszerű lángosrajongó, vagy gourmet szendvicsező. Egyes italkimérő helyeken viszont a kiszolgálás továbbra is bosszantóan lassú. Az árakról annyit, hogy fesztiválokon megszokott módon kell a zsebünkbe nyúlni, egy korsó sör 700, egy finom Irsai decije 350 forint.

A csütörtöki napra esőt is jósolnak a meteorológusok, de a Heaven Street Seven visszatérő koncertje így is kihagyhatatlannak tűnik. Ők 21:10-től állnak a Nagyszínpadra.

A főpróbát sikeresen vették a zenekarok a nyár elején

Egy év kihagyás után a szervezők úgy döntöttek, hogy idén a nyár elején és végén is kárpótlásul megtöltik élettel és zenével az orfűi Panorama Campinget. Júniusban családiasabb hangvételű fesztivállal kedveskedtek a látogatók számára. Az eseményen minden generáció megtalálhatta a maga számára érdekesnek vélt programot. A családias hangulatot azzal teremtették meg, hogy a direktorok háromezer főben maximalizálták a vendéglétszámot. Számos zene, étel és ital színesítette a palettát. Az időjárás is kegyes volt ezúttal, és a gyönyörű napsütéses időkben színpadra lépett többek között a 30Y, a Supernem, Cedar Knoll, Csaknekedkislány, Péterfy Bori & Love Band, a Vad Fruttik vagy éppen a Blahalouisiana és Esti Kornél is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában