Piknik lesz pénteken

2021.09.14. 14:00

Táncház, koncert és állatsimogató is vár a Tettyén

A keddi sajtótájékoztatón dr. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke az esemény évekre visszanyúló hagyományáról beszélt.

M.R.

Fotó: Löffler Péter

A 2007-ben a Tubesre tervezett katonai lokátor építése ellen sikeres küzdelmet folytató pécsiek találkozási pontjaként indult a Tüke és Tubes Nap. A Pécsi Polgári Szalonnal való együttműködésnek köszönhetően immár Tettyei Piknik néven várják a pécsi, mecsekoldali családokat a programra.

Lengvárszky Attila, az egyesület elnöke hangsúlyozta, az idei alkalom igazi polgári összefogással, pécsi vállalkozók támogatásával valósul meg. Elmondta, a program a Tettyei romoknál, délután négykor kezdődik a Márkus színházi előadásával, majd Sinkó Csongor ad elő népszerű slágereket. Lesz mazsorett bemutató és fúvószenekari koncert, végül táncházat tart a Mecsek együttes – ez utóbbihoz védettségi igazolvány szükséges. A gyermekeket játszóház, arcfestés, állatsimogatás, rekeszmászás, gyümölcskóstolás, a felnőtteket pedig borkóstolás várja. A helyszínen még egy tűzoltóautót is felfedezhetnek az érdeklődők.

Fotó: Löffler Péter

A Polgári Szalon ezt követően is készül programmal: szeptember 27-én este hatkor a Cirfandli este vendége Felföldi László megyéspüspök és Bányai Gábor, a covidból felépült országgyűlési képviselő lesz a Baranya Megyei Közgyűlés dísztermében.

Színes a paletta

– A rendezvényt világos értékválasztás mentén szervezzük, a családok és a polgári értékek állnak a középpontban. Érdemes lesz ellátogatni, unokák, szülők és nagyszülők egyaránt találhatnak számukra érdekes programot. Arra kérem a pécsieket, a Tettye környékén élőket, hogy fogadják el a meghívásunkat és töltsünk el együtt egy kellemes délutánt pénteken – fogalmazott Őri László.

Azt is hozzátette, fontos, hogy a koronavírus utáni korlátozások után lehetőség nyíljon jó hangulatú találkozási lehetőségre. Kiemelendő a program egyedisége is, ugyanis a tettyei városrész számára rendezett családi napra a Tettyei Piknik előtt nem volt példa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában