Dancing with the stars

2021.10.14. 11:30

A pécsi táncosok összhangban vannak a parketten és a magánéletben is

Szabó-Sipos Viktória és Szabó Gábor profi táncosok egy csomagban járnak. A sikerük kulcsát a közös munkában találták meg a táncparketten és a magánéletben is. A táncosnőnek nem volt semmiféle kötődése Pécshez, míg meg nem ismerkedett párjával, aki ezer szállal kötődik a városhoz.

MH

Szabó Gábor Pécsen született, Sellyén nevelkedett, majd tizenkilenc éves korában költözött a megyeszékhelyre. Évekkel később feleségével és egyben táncpartnerével Pécsen teremtették meg az első közös otthonukat.

- Mi szél hozta önöket Pécsre?

- Ha bázist kell mondanunk, az számunkra mindenképp Pécs. Lényegében most a covid miatt vagyunk itthon, ugyanis a munka mindig máshova szólít minket. Életvitelszerűen Budapesten élünk, hiszen a tánc és showműsorok világában forgolódunk, így külföldről vagy Budapestről jönnek általában a lehetőségek. Viszont egy komolyabb munka után mindig Pécsre jövünk kikapcsolódni, vagy csak meglátogatni a családot.

- A szívük mégis Pécshez húz?

- Igen. Nekem mindenképpen, hiszen gyerekkori kapcsolatok, barátságok, és sok minden más köt ide. Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy Viki is beleszeretett a városba. De a munka, a megélhetés máshova hív minket el – mesélte lapunknak Szabó Gábor. Pécs számunkra egy élhető város. Sokfelé megfordultunk már a nagyvilágban, de megpihenni mindig ide jövünk. Szeretjük a mediterrán hangulatot és a helyek kisugárzását, sokkal intimebb, személyesebb, mint bármely más város.

- Mindenképp a városban szerettek volna megesküdni?

- Mivel itt vettük meg az első közös lakásunkat, ide vagyunk bejelentve, itt van a mi kis bázisunk, így el sem gondolkoztunk azon, hogy Budapesten legyen a polgári esküvőnk. Mindketten egyöntetűen azt mondtuk, hogy legyen Pécsen. A lagzit elhalasztottuk, de a lényegen túl vagyunk, a buli még egy kicsit várat magára.

Pécs számukra a nyugalom szigete

- Hogyan élték meg táncosként a vírushelyzetet?

- Pozitívan tekintünk vissza az elmúlt másfél évre. Megélhettük volna ezt sokkal negatívabban, de nekünk lehetőség után lehetőség jött. Sok tapasztalattal tudtuk felvértezni a pályafutásunkat és saját magunkat. Bekerültünk a Dancing with the Starsba, ami nagy álma volt mindkettőnknek. Ez is, majd a Fővárosi Nagycirkuszi munkánk is Budapesthez kötött minket. Az elmúlt időszak nem olyan volt, mint ahogyan azt terveztük, de most szeretnénk visszakerülni újból abba a körforgásba, amiben ezelőtt voltunk. A megismerkedésünkkor elhatároztuk, hogy hajón szeretnénk dolgozni, s a sors úgy hozta, hogy volt is rá lehetőségünk, most ismét szeretnénk visszatérni a Burn the Floorba.

A Burn the Floor egy ausztrál tulajdonú, amerikai hajótársaság által futtatott egykori Broadway táncos műsor. Úgy tartják számon, mint a világ egyik legkeményebb társastáncon alapuló műsorát. A műsor huszonöt éves története során ők az egyetlen magyar táncospár. – Büszkék vagyunk mindketten, hogy ezt elértük. Amit táncosként még el lehet érni a versenyzés után – amikor csomóan azt hiszik, hogy már nincs hová -, akkor ott van ez a hatalmas ugródeszka.

- Örülünk, hogy a Dancing with the Stars első évadának táncosai lehettünk, de ebben az évben el kellett döntenünk melyik a mi utunk. Idén is eljött hozzánk a felkérés, sokan visszavártak, viszont most szeretnénk visszatérni úgy a színpadra, abban a minőségben, amiben egykor voltunk. Erre most jó lehetőségeink vannak, ezért úgy döntöttük az év hátralévő részében ebbe az irányba fogjuk elindítani a szekerünket innen Pécsről. De ez nem jelenti azt, hogy esetleg a következő évadokban nem fogunk felbukkanni, akár egyikünk, vagy mindkettőnk. Egyáltalán nem zárkózunk el tőle. Jó élményekkel és kapcsolatokkal váltunk el a műsortól.

A lehetőségek ismét Budapestre szólítják őket. Október 10-ig egy Varieté showban voltak láthatóak. Ezen kívül sok más meglepetést tartogatnak erre az őszre.

- Nagyon sűrűnek hangzik az év hátralévő része. Szeretik ezt a pörgést?

- Terveink szerint sűrű is lesz. Igen, nagyon szeretjük – vágták rá. Egy titkot azért elárulnék, én könnyebben kikapcsolok, de Viki mindig pörög, hogy mi lesz a következő lépés, hova megyünk – tette hozzá Gábor.

- Van kedvenc közös helyük a környéken?

- Én nagyon magamévá tudom tenni ezt a mediterrán hangulatot és élvezem a sok minden jót, ami itt van Pécsen és a környéken, meg hát az otthoni kosztot – válaszolta Gábor. A közös kedvenceink az Orfűi-tó, a Reggeli, a Levendula fagyizó, a Szünet, illetve a Fitness Five, ahol Viki dolgozott is rövid ideig. Ezeket a helyeket mindig meglátogatjuk.

A pécsiek és a sellyeiek egy emberként szurkoltak Gábornak és Vikinek. Ugyanazt csinálták a műsorban, mint azelőtt, csak akkor nem kapott akkora rivaldafényt a munkájuk. Nekik nem változott semmi az életükben, a környezetük megítélése azonban sokat változott az irányukba. Szeretik a kihívásokat és ez egy olyan része volt az életüknek, amit még egyikük sem csinált. Boldogok, hogy ezt együtt próbálhatták ki először.

Egy ékköve a táncos pályafutásunknak

Rádöbbentek a média erejére, hogy mennyi emberhez jutottak el általa és mennyien voltak kíváncsiak a műsorra. Alapvetően a társastánc, versenytánc egy teremsport, teremművészet. Nem kapott sok figyelmet az elmúlt években, de ez a műsor jó lehetőség arra, hogy a fiatalokat és akár az idősebbeket is a tánc irányába mozgassa el.

- Ahova visz a sors, mi oda megyünk. Nem mondunk nemet a lehetőségekre, s arra végképp nem, amit még nem próbáltunk. Bízunk a gondviselésben, az őrangyalainkban, akik nem hagynak sokat pihenni, sem munka nélkül, amiért hálásak vagyunk.

A tánc hozta össze őket

Szabó-Sipos Viktória és Szabó Gábor egy táncos munka alatt ismerkedett meg egymással. 2018-ban egy szlovéniai munka próbáin látták meg egymást először, ahol eleinte nem voltak táncpartnerek. Azonban a munka második részében már együtt voltak a parketten és magánéletben is. Az első komolyabb randevúk pedig már Pécsett történtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában