Arckép

2021.12.07. 11:30

Már tizenévesen elnök lett Horváth Norman

Horváth Norman közel négy éve él a felnőttek rohanó mindennapjaiban, hiszen komoly feladatokat lát el. Gimnazistaként számára nem a hétvégi bulik jelentik a kikapcsolódást, hanem a diákönkormányzat által szervezett jótékonysági események szervezése. A fiatal idén köszön le a Kodály kollégiumi diákönkormányzatának elnöki pozíciójáról.

Czine Vanessza

Forrás: H. N.

– Marad idő fiatalnak is lenni ilyen elfoglaltság mellett?
– Őszintén, sokszor érzem azt, hogy nem. Nyilván mindamellett, hogy egész embert igényelnek ezek a szervezési munkák, dolgozom is, illetve a Pécsi Színészképzésen tanulok. Hála a közösségnek, itt azért néha velük ki tudok kapcsolódni. Szóval a pihenési szakasz egy napomban az általában hajnalban van. Illetve hétvégente, amikor hazamegyek Alsónánára a családomhoz. De abszolút megéri. Csodaszép dolgokat vittünk véghez ezzel a munkamorállal.

– Melyik eseményre a legbüszkébb?
– A sok közül kettőre leginkább. Az egyik a Kodály Talent tehetségkutató, ami idén volt hároméves. Ez egy városszintű tehetségkutató, ami évről évre fejlődik. Még ebben a stádiumban van. Illetve a jótékonysági koncert, amelyet a gyermekklinika részére szerveztem 2019-ben. Amikor elindultam ezen az úton, akkor két célt tűztem ki. A tehetséggondozást és a jótékonykodást. Azt gondolom, elképesztő ereje van ennek a tehetségkutatónak, ami remélhetőleg jövőre még nagyobbat szól majd. És amire talán a legbüszkébb vagyok, hogy ezt mi, diákok hoztuk létre.

 

– Mit gondol, a diáktársai szemében milyen lehet?
– A lehető legkritikusabban állok magamhoz. Sosem elégszem meg a 99%-kal, amikor tudom, hogy 100-at is tudok nyújtani. Sokszor kérek visszacsatolást a munkámról. Azt tapasztalom, hogy mások akkor is elégedettek velem, amikor én magammal nem. Sokszor a kívülről érkező és belém fektetett hit ad erőt a mindennapokban. Azt gondolom, megkapok mindent tőlük, és ezért hálás is vagyok.

 

– Milyen érzésekkel búcsúzik idén a pozíciótól?
– Nekem a lezárás sosem ment. Őszintén, elég furcsa érzések vannak bennem, nem is szeretek rá gondolni. Miközben nyilvánvalóan hozzátartozik az élethez a búcsúzás. Azok közé tartozom, akik nehezen tudják ezt kezelni. Nekem a diákönkormányzat a mindenem volt, és az is. Nyilván nehéz lesz, de olyan tapasztalatokat adott, ami nagyon jól fog jönni a továbbiakban. Olyan emlékeket, amiket sosem fogok majd elfelejteni. De keresem az utódomat.

Türelmes vezetőként építkezett

Horváth Normant 2018 októberében választották a kollégium diákönkormányzatának elnöki posztjára. Előtte még soha nem látott el ehhez hasonló feladatot sem. A nagy megpróbáltatás ellenére szépen felépítette a vezetőséget, majd a bizottságokat, végül a programtervezetet. Ezután már egész Pécsre, sőt a megyére is kiterjesztettek néhány, a DÖK által szervezett programot. Szerinte az elmúlt évek tapasztalatai és munkássága lerombolja az összes sztereotípiafalat, ami a diákönkormányzatról kialakult. A stafétát idén át kell adnia a megfelelő utódnak, ám gondolja, erről még korai lenne beszélni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában